Vasárnap rendezték meg a IX. Ajkai Duatlon Rövidtávú OB rövid távú duatlon országos bajnokságot, ahol a férfiaknál Lehmann Bence, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub versenyzője állhatott a dobogó legfelső fokára.

Lehmann 1:52:39 óra alatt teljesítette a tíz, illetve öt kilométer futásból, valamint a kettő között negyven kilométernyi kerékpározásból álló távot. A versenyző elmondta, hogy egy középtávú Ironman versenyre készül, ezért erre a hétvégére olyan megmérettetést kerestek, amely illeszkedik az edzésprogramjába. Eredetileg Montenegróban indult volna, de ott végül profik számára nem rendeztek futamot, így maradt az ajkai ob, amelyet ezúttal családlátogatással is egybekötöttek.

Az időeredményemet és a helyezésemet illetően sem volt különösebb elképzelésem erre a versenyre, csupán annyi volt a taktikám, hogy a saját tempómat tudjam menni, mert az szolgálja a célt, amiért itt most rajthoz álltam.” – Lehmann Bence

Mint kiderült ezt a célt sikerült megvalósítana, mert az első futáson rögtön erős tempót diktált, így azonnal előnyre tett szert. Kerékpáron is folyamatosan vezetett, de közvetlenül mögötte három-négy üldözője is összedolgozott, így körről körre közeledtek. Az utolsó futásra így is elsőként ment ki, és beleadtott mindent, „ami a csövön kifért.

Lehmann Bencének, a jesolói Ironman verseny előtt, még egy spanyolországi edzőtáborozás is szerepel a programjában.

/A nyitókép illusztráció. Fotó: Janos M. Schmidt/World Triathlon Media/