Kezdőlap KÉK HÍREK

Letartóztatták az idő asszonyra támadó rablót

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki június 1-jén délben Miskolcon,  a Dankó pista úton rátámadt egy idős nőre.

A harminckét éves férfi cigarettát, majd pénzt követelt az ott sétáló 75 éves sértett nőtől, aki ezt megtagadta, ezért az asszony kezében lévő pénztárcához hasonló kulcstartót megpróbálta  erőszakkal elvenni. Mivel nem sikerült, tovább rángatta a sértettet, aki a földre esett. A terhelt a kulcstartót végül magához vette, és azzal a helyszínről futva eltávozott. A nő nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Az elkövetési érték 5.000 forint, amely arra tekintettel, hogy a gyanúsított a kulcstartót a helyszín közelében végül eldobta, megtérült.

A Miskolci Törvényszéken viszont megállapították, hogy a  férfi cselekménye alkalmas lehet a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette megállapítására. Mivel fokozottan fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, amelyet csak erősít, hogy a terhelt személyi körülményei könnyen felszámolhatók, valamint az is alaposan feltehető, hogy a gyanúsított a büntetőeljárásban résztvevő, ezidáig ki nem hallgatott személyek befolyásolásával megnehezítené, meghiúsítaná vagy veszélyeztetné a bizonyítást, így a terhelt esetében a bűnismétlés lehetősége is reális.

A végzés nem végleges.