Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Sport

Magabiztos győzelmet aratott hazai pályán a MEAFC

A miskolci együttes a bajnokság alsóházi rájátszásában a Dunaújvárost fogadta az Egyetemi Körcsarnokban.

Az első szett egy Komlósi ponttal indult majd egy hazai nyitás rontással és Simkó blokkal folytatódott (2:1). Ezek után a MEAFC szépen termelte a pontokat elsősorban Komlósi és Árva vezérletével (9:6; 12:7; 14:10). A vendégcsapat próbált lépés tartani a miskolci gárdával, de a megszerzett előnyt Gombkötőék nem adták el és remek támadásokat vezetve uralták a játékrészt. Így nem is volt kérdés, hogy az első etapot a MEAFC-Peka Bau húzza be még pedig 25:17 arányban.

A második szett vendégponttal indult amire két MEAFC pont érkezett válaszul (2:1). Komlósi ebben a szettben is remekelt és a társak is hozzátették a saját részüket így ismét előnyre tett szert a hazai csapat (8:5; 11:9). A fiatal vendégcsapat nem adta fel és folyamatosan ott loholt Simkóék nyakán és 12:12-es állásnál be is érte őket. A MEAFC azonban fokozatott váltott és ismét három pont volt a két együttes között (16:13). A végjátékra 20:14-es hazai vezetéssel fordultak a csapatok a vendégek próbáltak felzárkózni, de nem tudták Komlósit és Árvát hatástalanítani így 25:17-es MEAFC siker született.

A harmadik szett 2:2-vel indult majd 6:5-ös MEAFC vezetést mutatott az eredményjelző. A vendégcsapat küzdött becsülettel és kihasználta, hogy hazai oldalon a koncentráció lentebb esett jelentősen és először a mérkőzésen átvette a vezetést 10:12 arányban. Ezt az előnyt nem adta ki a kezéből az újvárosi alakulat és már 11:14-es vendég vezetést is mutatott a kijelző. Komlósiék igyekeztek újra felpörögni, így tapadtak a vendégekre (13:15; 13:17; 15:17). Ekkor az egyetemi körcsarnokban nagy csend uralkodott, hiszen a vendégek már a végjátékban is vezettek 18:21-re.

Már sokat azt hitték, hogy negyedik szett is lesz azonban Komlósiék nem estek kétségbe és kiegyenlítettek (21:21). Innen már nem volt visszaút és a borsodi alakulat elsősorban Komlósi remek támadásainak és blokkjainak köszönhetően, ha nehezen is de megnyerte ezt a felvonást 25:23-ra és a mérkőzést 3:0 arányban.

MEAFC-Peka Bau – DKSE 3:0 (17, 17, 23)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 91 néző. V.: Varga, Mezei.

MEAFC: Kanellopulosz 1, Simkó 3, Csizmadia 6, Komlósi 31, Árva 14, Gombkötő 4. Csere: Dudás, Fenyvesi (liberók), Faragó, Kapusi 4, Kovács. Vezetőedző: Kovács Zoltán

DKSE: Gőczi 11, Juhász 1, Farkas L. 4, Kisházi 3, Németh Z. 6, Béres 4. Csere: Kuti (liberó), Vadász 3, Peredi 1 Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

Edzői értékelés

Kovács Zoltán: – Magabiztosan koncentráltan sikerült játszani. Az utolsó szettben kiengedtünk , buta hibákat engedtünk meg magunknak, de a végjátékra sikerült összeszednie magát a csapatnak es hátrányból fordítani. Komlósi Márk támadó játéka kiemelkedő volt.

A bajnokság április 7-én folytatódik Budapesten, amikor is TFSE vendégeként lép pályára a MEAFC- Peka Bau. A mérkőzést élőben közvetítik a MEAFC YouTube-csatornáján18 órától.