A Meta-Gallup legújabb felmérése szerint világszerte minden 4 felnőttből 1 számolt be arról, hogy nagyon, vagy meglehetősen magányosnak érzi magát. A 142 országban végzett új felmérés szerint a 15 évesnél idősebb emberek 24 százaléka nyilatkozott úgy, hogy magányosnak érzi magát.

A felmérés továbbá azt is megállapította, hogy a magányosság aránya a fiatal felnőttek körében a legmagasabb: a 19 és 29 év közötti fiatal felnőttek 27 százaléka számolt be arról, hogy nagyon vagy meglehetősen magányosnak érzi magát.

A legalacsonyabb arányt pedig az idősebb felnőttek körében találták: a 65 éves és idősebb embereknek mindössze 17 százaléka számolt be arról, hogy magányosnak érzi magát. A 45 éves és idősebb felnőttek több mint fele eközben úgy nyilatkozott, hogy egyáltalán nem érzi magát magányosnak, míg a 45 évnél fiatalabbak többsége azt válaszolta, hogy egy kicsit magányosnak érzi magát.

Ellyn Maese, a Gallup vezető kutatási tanácsadója a CNN megkeresésére megosztotta:

„Számos kutatás mutat rá a magány és a társadalmi elszigeteltség veszélyeire az idősebb felnőttek körében. Ez a felmérés igazán jó emlékeztető arra, hogy a magány nem csak az öregedés problémája: ez egy olyan probléma, amely mindenkit érinthet bármely életkorban.”

Érdekesség, hogy míg a férfiak és a nők között alig volt különbség magányosság tekintetében, néhány országban mindkét irányban jelentős eltérések mutatkoztak, az ország kulturális kontextusától függően: összességében a 142 országból 79-ben magasabb volt a magányosság önbevallás szerinti aránya a nőknél, mint a férfiaknál.