Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Hulladékgazdálkodási élménynap a MiReHu Nonprofit Kft. személetformálási tevékenységének egyik meghatározó eleme.

A MiReHu szemléletformáló tevékenysége az országban egyedülálló, több díjjal elismert program, amely élményalapon segíti a fiatal korosztály hulladékgazdálkodási edukációját. A nyári szünet előtti rendezvényen Ladányi Roland ügyvezető és Veres Pál, Miskolc polgármestere köszöntötte a vendégeket, melyet követően megkezdődött az interaktív programsorozat, ahol játékos formában ismerkedhettek a résztvevő diákok a hulladékgazdálkodás rejtelmeivel.

Az eseményen az általános iskolák 3-7. osztályos diákjai vettek részt, akik kísérőkkel együtt több mint 250-en voltak jelen. 

Az élménynapon a diákok részt vehettek az Ökojátékok csapata 15 játékból álló versenyén, a Műanyag Műhely (MÜMÜ) hajójában műanyagot hasznosítottak újra, a megfelelő műanyag frakciót ledarálva mindennapi használati tárgyakat, például vonalzót, tollat, karabinert készíthettek az egykor volt Tisza ártéri hulladékokból. Az NHKV Zrt. izgalmas totókkal, a BMH Nonprofit Kft. pedig óriás társasjátékokkal szórakoztatva mutatta be a szelektív hulladékgyűjtés titkait, további egyedülálló kreatív játékokat tesztelhettek a Kezes-lábas játszóház standjánál a vendégek.

A diákok kipróbálhatták a MiReHu Nonprofit Kft. legújabb szemléletformáló játékelemét a MakuSpace-t, ami által hasznos információkkal gazdagodhattak a környezetvédelem, a környezettudatos szemléletmód és életvitel fontosságáról, miközben alkotómunkát is végezhettek az upcycling jegyében.

Nagy sikert aratott a diákok körében a MakuTruck, a MiReHu Nonprofit Kft. mini elektromos kukásautója, amit a környezetvédelmi témájú Kahoot-kvízben remeklő gyerekek próbálhattak ki.

A programot az Alma Együttes zárta egy interaktív nagykoncerttel, ahol a zenekar legnépszerűbb slágerek mellett tematikus, környezetvédelemi dalokkal mozgatta meg a kicsiket és nagyokat.

A MiReHu szemléletformáló tevékenységéről bővebben a www.mirehu.hu/szemleletformalas oldalon érhetők el, illetve a makuka@mirehu.hu email címen kérhetők további információk.