Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szerdán, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján ünnepi menetrend szerint közlekednek a vonatok.

Előtte és utána munkanapi menetrend érvényes.

A kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity (IC) vonatokhoz a lehetőségekhez képest egy-két kocsival többet kapcsolnak a helyjegyek elővételi vásárlásától függően a Budapest–Miskolc–Nyíregyháza–Debrecen–Budapest között közlekedő Tokaj IC vonatokhoz.  A helyjegyek elővételi vásárlásától függően további többletkocsikkal készül a vasúttársaság. 

A gyermekek, családosok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményekkel. A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt március 14-én 10 órától 15-én éjfélig vehetik igénybe.

Részletes információkat a mavcsoport.hu honlapon találtok.

A Volánbusz járatai március 15-én, szerdán a munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint közlekednek. 

A nemzeti ünnep előtti és utáni napokon, március 14-én és 16-án a munkanapra, tanítási napra meghirdetett menetrend lesz érvényben. Egyes településeken a helyi járatok az általános közlekedési rendtől eltérően közlekedhetnek. 

A további részletek, az ünnepi rendezvények kapcsán várható forgalomkorlátozások folyamatosan frissülő listája, valamint az áruházakat érintő járatok közlekedésének változásai a Volánbusz honlapján érhetők el.