Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Gazdaság

Márciusig a miskolciak tesztelhetik a hidrogénbuszt

A Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. kísérleti projektjében Miskolcon is megismerkedhetnek az utasok a hidrogén üzemanyagcellás hajtásrendszerű Solaris autóbusszal.

Több különböző útvonalon is közlekedik az újfajta jármű Miskolcon. A tesztidőszak alatt az utasok díjmentesen próbálhatják ki a működése során káros égéstermékek helyett csak vízgőzt kibocsátó, alacsony zajterheléssel üzemelő autóbuszt.

A Solaris Urbino 12 hydrogen demóbusz összesen 89 utas szállítására képes, háromajtós, 12 méter hosszú hidrogénbusz a tervek szerint március 1-ig közlekedik MVK Zrt. menetrend szerinti járatain – írja közleményében a közlekedési társaság. 

A jármű még pár hónap múlva visszatér Miskolcra,  annak érdekében, hogy eltérő időjárási körülmények között lehessen üzemeltetési tapasztalatokat gyűjteni. Az egy éven át tartó próbaüzem nem csak a döntéshozók dolgát könnyítheti meg, hanem az utasokat is meggyőzheti a modern megoldások előnyeiről – írja az MVK Zrt.

A hidrogénbusz közlekedéséről a járatot üzemeltető MVK Zrt. hivatalos Facebook-oldalán lehet tájékozódni a márciusig tartó tesztidőszak során.

(Nyitókép: mvkzrt.hu)