Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Gazdaság

Márciustól 15 százalékos béremelést garantálnak az MVK dolgozói

Többfordulós tárgyalássorozat után megszületett az egyezség, létrejött a bérmegállapodás az MVK szakszervezetekkel.

A megállapodás értelmében 2024. március 1-től 15 százalékos béremelést garantálnak valamennyi munkavállalónak és további 3 százalékos differenciált béremelést kaphatnak a közlekedési vállalat dolgozói, ezt mindhárom szakszervezet – a Miskolci Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezete, a Forgalmi Érdekvédelmi és Érdekképviseleti Szervezet és a Miskolci Autóbusz és Villamosvezetők Érdekképviseleti Szövetsége – elfogadta.

A miskolci önkormányzat közleményéből az is kiderül, hogy döntés született a bérfejlesztés mellett a kafetéria keret emeléséről is, ennek éves összege a jelenlegi bruttó 350 000 forint helyett bruttó 400 000 forint lett, ezt január 1-ig visszamenőleg kapják meg a munkavállalók.

Egyezség született a sávos bértábla további munkakörökre történő kiterjesztéséről, illetve számos jutalék, ösztönző és pótlék mértékének emelését fogadták el a tárgyaló felek.

A városvezetés, a vállalat valamint az érdekképviseletek közös erőfeszítéseinek köszönhetően a munkavállalók a lehetőségekhez mérten a legkedvezőbb ajánlatot kapták. A városvezetés közleményében kiemeli, hogy üdvözli a megállapodást, amely valódi jövedelemnövekedést és kiszámíthatóságot biztosít a közlekedési vállalat alkalmazottainak.

 

(Nyitókép: mvkzrt.hu)