Roppant szerény anyagi körülmények között élt családjával az az alkoholista férfi, aki úgy gondolta, hogy anyagi gondjait bűncselekmény elkövetésével oldja meg.

Éppen ezért hetekig megfigyelés alatt tartott egy közelben lakó 81 éves férfit. Ennek következtében megismerte a szokásait, a látogatóit és az ingatlant, amelyben élt.

Egy januári éjszakán úgy döntött, hogy a tettek mezejére lép. Az egyik ablakon keresztül bemászott az idős férfi házába, aki a zajra felriadt, ezért a férfi rátámadt. Először ököllel, majd egy éles tárggyal megütötte a sértett fejét, majd ráült a földön hason fekvő idős férfi hátára és hátrafeszítette a nyakát. A sértett ennek következtében elvesztette az eszméletét, de támadója, a biztonság kedvéért, még legalább háromszor nagy erővel fejberúgta.

A vádlott – pénzt vagy egyéb értéktárgyat nem találva – végül egy üveg borral távozott, melynek értéke mintegy 1000 forint volt.

A sértett a bántalmazás következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A Miskolci Törvényszék többszörösen minősülő emberölés bűntette miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt azzal, hogy a fegyházbüntetésből feltételes szabadságra nem bocsátható. A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség az ítélet helybenhagyását indítványozta a vádlottal szemben.

Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, a vádlott és védője pedig felmentésért fellebezett.