Kezdőlap BORSOD Borsod - Közélet

Mától újraindul a Szimbiózis Alapítvány iskolajárata

November 20-tól szünetelt a szolgáltatás, mert az árstop nélküli benzin ár olyan magas, amit már nem tudtak volna a havi térítési díjjakból és a normatívából kigazdálkodni.

Megoldódott a fogyatékossággal élő gyerekek speciális szállítása vidéki településekről a megyeszékhelyre. Az összeg a téli szünetig biztosan elég lesz, ráadásul januárra is biztosítja a további működést.

Összegyűlt a szükséges 1 millió forint, sőt annál több is!

„A sajtóhíreket követően óriási összefogás indult el és számunkra is hihetetlen, hogy két nap leforgása alatt, magánszemélyek és cégek adományaiból összegyűlt a szükséges összeg a további működéshez. Keddtől újraindulhat a szolgáltatás és a nagylelkű felajánlásoknak köszönhetően januárban is tudjuk ezt biztosítani. Nekünk pedig hihetetlen erőt ad a felénk irányuló segítő szándék.” – mondta Jakubinyi László, a Szimbiózis Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A Szimbiózis Alapítvány 4 kisbusszal több, mint 100 fogyatékkal élő gyereket szállít Miskolcról és 50 kilométeres vonzáskörzetéből naponta a speciális iskolákba és haza, de igény szerint egészségügyi ellátásra, ügyintézésre és szabadidős tevékenységre is.

A buszok akadálymentesek, tehát kerekesszékkel élők is igénybe vehetik; a sofőr mellett pedig egy szakképzett kísérő is utazik a gyerekekkel. Más szolgáltatóktól eltérően nemcsak reggel 8-tól 16-ig, hanem már reggel 6-tól megkezdik a szállítást, és ha szükséges egészen este 6 óráig mozgásban vannak a kisbuszok.

A legnagyobb igény az otthonból iskolába és az iskolából hazaszállításra van, hiszen így a szülők el tudnak menni dolgozni, gyermeküket pedig jó kezekben tudhatják. Ezt a rendszeres szolgáltatást kellett szüneteltetni november 20-tól, mert elfogyott az alapítvány éves üzemanyag kvótája, az árstop nélküli benzin ár pedig olyan magas, amit már nem tudtak volna a havi térítési díjjakból és a normatívából kigazdálkodni.

(Fotók: Tóth László)