Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Január 31-én 150. alkalommal játssza az Orlai Produkció a Párterápiát a Belvárosi Színházban. 2016. július 8-án Szentendrén, a Városháza udvarán volt Daniel Glattauer darabjának bemutatója Znamenák István rendezésében, Balla Eszter, Debreczeny Csaba és Mészáros Máté közreműködésével.

Cél: megmenteni a házasságot

Tizenhét év házasság és két gyerek után a Dorek házaspár kapcsolatából láthatóan elveszett a régi szikra. Utolsó próbálkozásként szakemberhez fordulnak. Egy különleges párterápia részesei lehetnek a nézők. Frenetikus helyzetek, mulattató fordulatok és meglepetések sora mellett bepillantást nyerhetünk a pszichiáter életét is. 

A Párterápia a Vidor Fesztiválon elnyerte a legjobb kamaraszínpadi előadás Pierrot-díját, Mészáros Máté pedig a legjobb férfi epizódalakítás Brighella-díját.

Tudtad?

Maga a téma nagyon is vonzotta már eddig is a közönséget, hiszen hat és fél év alatt szerte az országban játszották szabadtéren és színházépületekben. Mintegy harminc település adott már otthont a darabnak. 
A Párterápiából a SzínházTV-vel együttműködésben online verzió is készült, ami a karantén időszakának az egyik legnézettebb előadása volt.

(fotó: Orlai Produkció/Takács Attila)