Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

Megkezdték a lombgyűjtést a Városgazda munkatársai

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A lombgyűjtési munkálatok az időjárás függvényében zajlanak a főbb helyszíneken.

Első körben a Bárczay, a Szent István, a Bársony János és a Kandó Kálmán utcákban, valamint az Avasi kilátóhoz vezető úton gyűjtik a leveleket a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. dolgozói.

A szakemberek a főútvonalak, terek, díszterek, játszóterek, lakóövezetek, és idegenforgalmi szempontból kiemelt területekkel kezdték a munkát.

Miskolcon jelentős faállomány található, ami ősszel nagy mennyiségű lombhulladékot termel. A lehullott falevelek összegyűjtésében segítségül szolgálnak a Városgazda által idén beszerzett lombszívók is, melyek használatával a lombgyűjtési és szállítási feladatokat az eddiginél nagyobb hatékonysággal lehet ellátni. A lombszívás kiváltja a lomb rakodási feladatainak nagy részét, ugyanis nem csak gyűjti, hanem a helyszínen a beépített kések segítségével aprítja is a felszívott faleveleket. Így adott idő alatt nagyobb térfogatú levél gyűjthető össze és szállítható el – áll az önkormányzat közleményében. A lehullott faleveleket 11 darab gyűjtőtartállyal rendelkező fűnyírógéppel, valamint kézi munkaerővel gyűjtik össze a munkavállalók. A három nagyteljesítményű lombszívó eszköz lefedi a város teljes területén felmerülő lombgyűjtési és szállítási feladatokat.

Az összegyűjtött zöldhulladék a Nádasréti telephelyre kerül beszállításra, melyet ezt követően környezetvédelmi előírásoknak megfelelően szállítanak további hasznosításra.