Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy Michelin-kalauz által is ajánlott étterem hamarosan lehúzza a rolót. Sajtóhírek szerint a séf koronavírus-fertőzés következtében elvesztette az íz- és szagérzékelését. A shroshire-i Sebastians Restaurant With Rooms szilveszterkor teszi ki a zárva táblát.

Az étterem személyzete kóstol

Mark Sebastian Fisher séf az elvesztett érzékek miatt jelenleg nem tudja megkóstolni a konyhában készített ételeket. A fogásokat felesége, Michelle vagy a személyzet ellenőrzi helyette. Ezt megélni nem lehet könnyű. 

„A Covid miatt elvesztettem minden íz- és szagérzékelésemet, és most a család többi tagjára és a személyzetre hagyatkozom, mielőtt felszolgáljuk az ételt"

– mondta a férfi a Daily Mailnek, aki így kénytelen volt a bezárás mellett dönteni. 

Mestere volt az ízeknek

A séf Franciaországban és Svájcban csiszolta tudását. Főzés tudományát, vendéglátóhelyét pedig nem csak a Michelin-kalauz ismerte el, a The Good Food Guide-ban is szerepelt, illetve ötcsillagos értékelést kapott a Trip Advisoron.

„Nem zárom ki azt sem, hogy a 33 éve működő étterem újra kinyitja kapuit a vendégek előtt. Jelenleg viszont az utolsó fogásokat készítjük az év végi 150 fős várólistának, ami már rég tele van.”

(fotó, forrás: msn.com)