A 20 és 27 éves férfiak 2022 januárjában, a romos kerítésen keresztül bementek egy férfi Miskolc külterületén lévő ingatlanába.

A sértett férfi kiment és felelősségre vonta őket, ekkor az idősebbik vádlott egy 60 cm-es vascsővel a fején és a karján megütötte, amitől a földre került.

A sértett felállt, beszaladt a házba, de a bejárati ajtót nem tudta bezárni, mert a vádlottak benyomták és bementek a lakásba. Az idősebb vádlott ököllel többször megütötte, ezután mindkét vádlott értékek után kutatott. A sértett megpróbált távozni, de az idősebb vádlott egy 20 cm-es pengehosszúságú kést szorított a nyakához, így tartotta vissza az épületben, majd továbbra is a kést a nyakánál tartva, kinyittatta vele a pincét.

A vádlott bement a pincébe, a fiatalabbik vádlott pedig a lakásban szedte össze az értékeket. A sértett viszont magához vette a telefonját és kikéredzkedett a mosdóba, így kiszaladt a házból és értesítette a rendőrséget.

A vádlottak közel 150 ezer forint összegben vittek el értéktárgyakat, azonban elszállításuk közben a rendőrök elfogták őket.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett el.

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 27 éves és egy 20 éves férfi ellen rablás és magánlaksértés bűntette miatt.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetlen előéletű vádlottakkal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.