Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A plakátok és a tervezőgrafikai műfajként kevéssé ismert mozgó animációk a fő témái a GraphicPécs2022 nemzetközi grafikai fesztiválnak, amelyet november 10. és 20. között tartanak Pécsett.  

Kiállítások mellett szakmai eszmecsere is vár

A Pécsi Galéria korábbi Plakátok/Posters című nemzetközi kiállításainak hagyományait folytató eseményen a tárlatok mellett szakmai beszélgetésekkel, könyvbemutatókkal és filmvetítésekkel is várnak. Érdemes kirándulni egyet a baranyai régióba. 

Ötven ország elismert tervezőgrafikusának ötszáz plakátjából, öt külföldi és öt hazai művészeti egyetem hallgatóinak interaktív plakátjaiból, és Czakó Zsolt grafikusművész-designer televíziós főcímeiből nyílik kiállítás.

Kirakatban a hallgatói alkotások

Az esemény nem titkolt célja, hogy bemutatkozási lehetőséget adjon a fiataloknak. A program ideje alatt a Király utcai üzletek kirakatában a PTE-MK tervezőgrafika szakos hallgatóinak és a Pécsi Művészeti Gimnázium grafika szakos tanulóinak munkái láthatók. 

A turisztikával foglalkozó statisztikai adatok szerint Pécs benne van a kedvelt úti célok csoportjában. Csinálj egy laza hétvégét, járd körbe Baranyát és időzz el a grafikák között!

(fotó: kultura.hu)