Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ebben az évben Kabai Bálint fordító és tolmács szakos hallgató vehette át „Az év önkéntese” elismerést és az azzal járó emlékplakettet a Miskolci Egyetemen.

A Közösségi Szolgálati Iroda (KÖSZI) 2021 szeptemberében kezdte el működését a Miskolci Egyetemen. Az általuk alapított díjat azok a hallgatók kaphatják, akik az elmúlt év során kiemelkedő önkéntes közösségi munkát végeztek.

Kabai Bálint mesterszakos hallgató eleinte csak saját örömére látogatta a KÖSZI által szervezett programokat, például a társasjátékklubbot, majd játékmester lett.

„Örömből csinálom, ez is nagyon nagy meglepetés volt, hogy kitüntetést kapok érte.”
/Kabai Bálint, „Az év önkéntese” elismerés birtokosa/

– Nem tudnánk működni önkéntes segítők nélkül, minden tevékenységünk az ő támogatásukra épül – emelte ki az iroda vezetője, dr. Juhász Orchidea. – Nagyon sok egyetemistával dolgozunk együtt, és szeretnénk az ő munkájukat is megköszönni egy elismeréssel. Az emlékplakettet minden év elején az a hallgató kapja meg, aki az előző évben a legtöbbet segített – tette hozzá.

/Nyitókép: „Az év önkéntese” elismerést Kabai Bálint fordító-tolmács mesterszakos hallgató a Közösségi Szolgálati Iroda vezetőjétől, dr. Juhász Orchideától vette át/