Kezdőlap BORSOD Borsod - Közélet

Megnő a menetidő a miskolci vasútvonalon

Megsérült a vasúti felsővezeték Kőbánya felső állomásnál, emiatt nemcsak a miskolci, de a szolnoki vonalon is jelentősen hosszabb menetidőkre és kimaradó járatokra kell számítani – közölte a Mávinform.

Rákos és Kőbánya felső között a helyreállításig két vágányon szünetel a vonatforgalom, emiatt a Budapest-Hatvan-Miskolc-Sátoraljaújhely és a Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonalon jelentősen hosszabb menetidőkre, kimaradó járatokra kell számítani.
A Mávinform hozzátette a 650-es számú IC nyílt vonalon várakozik, az utasoknak a le-, illetve átszállításig meg kell várniuk, hogy a felsővezetéki szakemberek megteremtsék a biztonságos feltételeket.

A torlódások és késések csökkentése érdekében az óra 20 perckor induló sülysápi S60-as vonatok nem közlekednek, a gödöllői S80-as vonatok pedig csak Rákosig mennek, és onnan fordulnak vissza Gödöllő felé. Az utasok az IR85-ös Mátra és az IR87-es Agria InterRégióval tudnak utazni a Keleti pályaudvar és Rákos között. Az InterRégiók 5 perccel később, az S80-as vonatok menetrendi idejében indulnak a Keletiből.