Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szerelembe esett két gólya.  Egy fehér és egy fekete. A furcsa párnak két fiókája is lett – számolt be a minap róla a Turista Magazin.

Eddig még nem dokumentáltak ehhez hasonlót

Mármint, hogy egy fehér és fekete gólya épít magának közös fészket. Pedig Lüderben, Alsó-Szászországban megtörtént.

"A nőstény fekete gólya már korábban is megjelent a környéken, párt keresve a hím fehér gólyák között, de eddig nem járt sikerrel"

– írja a német ornitológusok ernyőszervezete, a Dachverband Deutscher Avifaunisten közösségi posztjában.

Vannak eltérő álláspontok

Például a megfigyelések szerint a fekete madár mohával szerette volna kitömni a fészket, a fehérnek ez nem tetszett, kiszedte, és fűvel helyettesítette. Április második felében három tojást rakott a fekete gólya, amiből kettő kelt ki. A két fióka teljesen más színű, ami pedig az étrendjüket illeti, mindkét faj menüjéből esznek, ugyanis a gólyapapa egereket és rovarokat, a gólyamama pedig halat visz a fészekbe.

Kényeztet az idei év

Hiszen Csehországban szintén tetten érték egy fekete és egy fehér gólya szerelmét. De egy olyan fészket is nyomon követnek most az ornitológusok, ahol két nőstény gólya együtt vigyázott a tojásokra.

(Forrás: Turista Magazin, Fotók: Dachverband Deutscher Avifaunisten Facebook)