Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A miskolciak a Budafok ellenében, 2-0-s hátrányból harcolták ki a bajnoki aranyérmet, ami tovább növeli sikerük értékét.

Harmadik győzelmét is begyűjtötte a MEAFC-Miskolc férfi kosárlabdacsapata, ezzel megnyerte az NB I./B, Zöld csoportos bajnokságot és feljutott a második vonalat jelentő NB I./B Piros csoportjába.

Budafok – MEAFC-Miskolc 70-77 
BMTE Fonyódi Antal Sportcsarnok

Vezette: Tőzsér Dénes Kelemen, Farkas Gábor, Dr. Németh Patrik

Budafok: Swanson (28/3), Tursics (4), Piukovics (5/3), Vujity-Zsolnay (2), Szántó (2)
Csere: Fehér (5), Tóth B. (9/3), Siklós (13/3), Garai, Rozs (2), Lucey, Fekete
Vezetőedző: Károly Máté
Segédedző: Seres Richárd

MEAFC-Miskolc: Williams (20/9), Kozák M. (12/3), Csák (9/3), Gerőcs (7/3), Pintér (6)
Csere: Kozák B. (10), Szögi (5), Ragályi, Lippai (4), Cseh (4), Orliczki, Nyíri
Vezetőedző: dr. Váczi Péter
Segédedző: Béres Dávid


Edzői értékelések

Azt gondolom, hogy az a csapat, amely 0-2-ről meg tudja fordítani a döntőt, az megérdemli, hogy a párharcot győztesként fejezze be – értékelte a győzelmet Dr. Váczi Péter, a MEAFC-Miskolc vezetőedzője. – Nagyon nagy meló volt, nagyon sok energiát beleraktunk, és egy pillanatra sem adtuk fel. Talán ez, meg a fizikális állapotunk eredményezte, hogy most bajnokcsapatot ünnepelhetünk. Nemes küzdelem volt, egy rettentően jó ellenféllel szemben, akik szintén szívüket, lelküket kitették a pályára, kevesen múlott, hogy nem ők nyertek. Nagyon büszke vagyok a srácainkra, gratulálok nekik, óriásit melóztak! Köszönöm azoknak, akik végig mellettünk álltak és akik a zavartalan hátteret biztosították! Talán nem meglepetés, de nagyon szurkolunk a Budafoknak, hogy sikerrel vegyék az osztályozót!

A mérkőzést követően Károly Máté, a Budafok vezetőedzője is gratulált a miskolciaknak, hangsúlyozva: megérdemelten nyerték meg a bajnoki címet.

 A mi szemszögünkből nézve összességében talán esélyesebbek is voltak a végső győzelemre –  mondta a vezetőedző. – 2-0-nál vártuk, hogy mi lehet az a momentum, az a lendület, az a nüansz, amivel tudunk még egy mérkőzést nyerni, sajnos ez nem jött össze. Egyre fogytunk, egyre fáradtunk, és sajnos kijött a fizikális különbség, ami feléjük billentette a döntő kimenetelét. Nem éreztem azt a pluszt, nem jött az a valami, amivel nyerhettünk volna. Még egyszer gratulálok a Miskolcnak, sok sikert nekik a Piros- csoportban!