Többek között a 2024-es Európai Egyetemi Játékok, a 2023-as nyári európai egyetemi tollas- és vízilabda bajnokságok, és egy tavaszi országos bridzsverseny is szóba került a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club (MEAFC) évértékelőjén.

Rakaczky Zoltán, a MEAFC elnöke a klub eredményeit kiemelve elmondta:

  • a férfi röplabdacsapat az NB I tabellájának második helyén áll.
  •  a férfi kosárlabdacsapat jelenleg az NBI.B zöld csoportjának tabelláján a második helyet foglalja el, és veretlenül áll a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) Keleti csoportjának 1. helyén.
  • a Miskolci Egyetem női kosárlabdacsapata a MEFOB Keleti csoportjának második helyén áll.
  • a férfi futsalcsapat az NB II-es bajnokság tizenegyedik helyén, az NB II-es férfi asztaliteniszcsapat pedig a bajnokság nyolcadik helyén áll.

Arról nem is beszélve, hogy rekordszámú pályázat érkezett a Miskolci Egyetemen tanuló sportolóktól az Élsportolói Mentorprogramba. A lehetőségre olimpiai és paralimpiai kerettagok, az olimpiai és Universiade-sportágak korosztályos és válogatott sportolói, az Egyetemi Világbajnokságokon és egyetemi Európa-bajnokságokon érmet szerzők, továbbá a Miskolci Egyetem képviseletében egyetemi világbajnokságokon és Egyetemi Európa-bajnokságokon részt vevők, valamint a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságokon és egyéb rangos egyetemi sporteseményeken eredményes hallgatók pályázhattak.

De benyújthatták pályázatukat a MEAFC versenyzőjeként kiemelkedő sportteljesítményt nyújtó hallgatók, valamint a miskolci élvonalbeli sportcsapatokban versenyző hallgatók is. Az Élsportolói Mentorprogram Koordinációs Bizottsága a tavalyi 1 millió forinthoz képest 6,5 millió forintos ösztöndíjkeret felosztásáról dönthetett.

A miskolci bridzs közösség 2023-ban ünnepli alakulásának 60. évfordulóját, ennek keretében a Magyar Bridzs Szövetség a jövő évi vidékbajnokságot a Miskolci Egyetemen rendezi meg.

A Miskolci Egyetem ad otthont továbbá 2023 nyarán az európai egyetemi tollas- és vízilabda bajnokságoknak. Novemberben az Európai Egyetemi Sportszövetség helyszínbejáráson győződött meg a helyszín kiváló adottságairól.