Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

Megújul a József Attila Fiókkönyvtár

Miskolc önkormányzata 236,25 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatásból korszerűsítést hajt végre a József Attila Fiókkönyvtárban – közölte a megyeszékhely sajtóosztálya.

 

A cél, hogy a létesítményben tartózkodók hő- és komfortérzete javuljon, valamint csökkentsék az ingatlan üzemeltetési és fenntartási költségeit. Emellett közvetett célként említették a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését.

A felújítás alatt kicserélik a nyílászárókat, felújítják a tető hő- és vízszigetelését, valamint az épület utólagos külső hőszigetelést kap. A könyvtártér körüli acélvázas üvegfalakat korszerű alumínium függönyfalrendszerre cserélik, míg a pinceszinti előtérben és a mellékhelyiségben mesterséges szellőzést alakítanak ki.

A könyvtár földszintjén egy akadálymentes illemhelyet hoznak létre, az ahhoz vezető teljes útvonal akadálymentesítésével, emellett a könyvtári dolgozók kötelező energetikai képzést kapnak. A fejlesztést várhatóan december 15-én fejezik be – olvasható a közleményben.