Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

Megújul a miskolc polgármesteri hivatal egy épülete 

Miskolc önkormányzata 274,86 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatásból korszerűsítést hajt végre a polgármesteri hivatal szociális és köznevelési osztályának épületében – közölte a megyeszékhely sajtóosztálya.

 

A fejlesztés célja a létesítményben tartózkodók hő- és komfortérzetének javítása, valamint az ingatlan üzemeltetési és fenntartási költségeinek csökkentése. Emellett közvetett célként említették a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését.

Azt írták, hogy kicserélik a homlokzati nyílászárókat, felújítják a lapos tető hő- és vízszigetelését, valamint az épület utólagos külső hőszigetelést kap. Emellett korszerűsítik a gépészeti rendszert, továbbá környezetbarát elektromos energia biztosítása céljából a tetőre napelemeket szerelnek, az irodaépületen található villámvédelmi rendszert pedig újra cserélik.

Megtörténik még a létesítmény akadálymentes megközelítésének biztosítása, akadálymentes bejárat, mosdó és parkoló kialakítása, és az ingatlanban dolgozók kötelező energetikai képzése is – közölték.