Az elmúlt hétvégén lezárult a MEAFC férfi NBI-es röplabdacsapata számára a bajnokság alapszakasza, ahol a harmadik helyet szerezték meg. Így a bajnokság középszakaszában a felsőházban fognak szerepelni a Vidux-Szegedi RSE, Dág KSE és a Dunaújváros csapataival.

A versenykiírás értelmében a középszakaszba az alapszakasz megszerzett pontjait viszik magukkal a csapatok és oda-visszavágós rendszerben küzdenek meg egymással. Ezek után pedig következhetnek a negyeddöntők. Aban az esetben, ha a MEAFC csapata az első vagy második helyen végez, akkor több hét kényszerpihenő vár a játékosokra a létszám csökkenése miatt. (Gamma visszalépés, az alsóházban csak a Szolnok illetve a TFSE szerepel.)

Azonban ha a csapat a harmadik vagy negyedik helyen végez a középszakaszban, akkor a TFSE-vel vagy a Szolnokkal játszik. Ez attól függ, hogy a két csapat mérkőzésein milyen eredmény születik. Ekkor egy három mérkőzésig tartó párharcot vívnak az elődöntőbe kerülésért, ahol szintén majd három nyert mérkőzés kell ahhoz, hogy az NBI döntőjébe jusson valamelyik csapat.

Tehát, mint látható, hosszú még a szezon és a következő hetekben minden mérkőzés egy döntővel fog felérni.

Nem lesz ez másként január 29-én, vasárnap 17 órától Dágon sem.  

/Nyitókép: archív/meafc.hu/