Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A híres ausztráliai strandon 2500 anyaszült meztelen embert irányítottak megafonokkal, hogy aztán egy fantasztikus fotót készítsenek, mellyel felhívják a figyelmet a bőrrákra.

A sydneyi Bondi Beachen szombaton több ezer ember vetkőzött meztelenre egy fotó kedvéért, akiket Spencer Tunick amerikai fotós irányított egy megafon segítségével.
Tunick arról ismert, hogy a világ nevezetességeinél tömeges meztelen fotózásokat rendez, most pedig az ausztráliai strandra esett a választása.

A New Yorkban élő művész egy jótékonysági szervezettel együttműködve szervezte meg a meztelen művészeti installációt, hogy felhívja a figyelmet a bőrrákra, a rák negyedik leggyakoribb formájára Ausztráliában.
Az ausztrál szövetségi kormány becslései szerint csak az idei évben több mint 17 ezer új bőrrákos megbetegedést diagnosztizáltak az országban, s valószínűleg több mint 1200 ember meg fog halni a betegek közül. A fotós megosztotta, mintegy 2500 ember gyűlt össze a rendhagyó fotózásra.