Az átlagos hétvéginél jóval nagyobb forgalom várható ezen a négy napos hosszú hétvégén.

MÁV és a Volánbusz éppen ezért arra kéri utasait, hogy időben tervezzék meg utazásukat, és indulás előtt tájékozódjanak a közlekedési rend változásairól a társaság honlapján és a menetrendek.hu oldalon. Továbbá érdemes a menetjegyek megvásárlásáról is időben gondoskodni, biztosítva ezzel az utazást.

A MÁV-START vonatai október 30-án vasárnap és 31-én hétfőn az ünnepnapi, november elsején a vasárnapi, 2-án már a munkanapi menetrend szerint közlekednek.

A kiemelt, frekventált vonalakon a csúcsidőszakokban közlekedő InterCity vonatokhoz – a lehetőségekhez képest – több kocsit kapcsolnak a helyjegy-fogyásától függően. Péntektől keddig 1-4 többlet kocsival közlekednek az InterCity vonatok a Budapest–Miskolc–Nyíregyháza–Debrecen–Budapest útvonalon.

A gyermekek, családosok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményrendszerrel. A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt október 28-án 10 órától november 1-jén éjfélig vehetik igénybe.

 

A Volánbusz helyi és helyközi autóbuszainak közlekedési rendje is változik:

  • október 29., szombat szabadnap,
  • október 30., vasárnap munkaszüneti nap,
  • október 31., hétfő szabadnap,
  • november 1., kedd, a hét első iskolai előadási és munkanapját megelőző munkaszüneti nap,
  • november 2., szerda, a hét első iskolai előadási és munkanapja,
  • november 3., csütörtök, munkanap, iskolai előadási nap, munkanapi rend alapján közlekednek a buszok.

 

A mindenszentek időszakára vonatkozó közlekedési rend részleteiről a volanbusz.hu weboldalon találtok információkat.

Egyes településeken mindenszentek ünnepe és a halottak napi megemlékezés időszakában plusz járatok közlekednek a temetők jobb elérése érdekében. Részletek a volanbusz.hu honlapon.

Egyre több lehetőség áll rendelkezésre a jegyek és bérletek sorban állás nélküli, elektronikus úton történő megváltására.

A vonat- és autóbuszjegyek, valamint bérletek továbbra is megvásárolhatók a jegypénztárakban (október 31-én és november 1-én a hétvégi és ünnepnapi nyitva-tartási rend szerinti időtartamban), a jegykiadó automatákban, valamint a Közlekedési Mobiljegy alkalmazásban és a MÁV mobilalkalmazásban.

A MÁV-START pénztáraiban megválthatók a helyközi övezetes autóbuszbérletek, valamint a helyközi övezetes jegyek is 120 kilométerig.