Tianducheng létezik és nagyon is élnek benne. Néhány srác felderítette a várost, ahol a Champs Elysées-n kínai boltok vannak és mosolygós idősek élik a mindennapjaikat.

2007-re kell visszatekerni az idő kerekét, hiszen ekkor kezdődtek a befektetések az új város felhúzása kapcsán. Ebben az időszakban több európai város, városrész, nevezetesség másolatát is elkészítették az országban. Így például felépült Guangdongban az osztrák Hallstatt, Pudongban helyet kapott egy holland kisváros, Tianjin Firenzét idézi, Suzhouban pedig a londoni Tower Bridge jelent meg.

Tianducheng Párizst imitálja. Manzárdtetős házakkal, egy széles sugárúttal és természetesen magával, az Öreg Hölggyel. Igaz, az itteni Eiffel-torony csak az 1/3-a a valósnak.

Viszont az itteni Mars-mezőn nincsenek tömegek, és a Champs Elysées-ről is hiányoznak az elegáns porták, a divatvilág nagyjai. Helyette zöldséges, kisbolt, ruházati nagyker sorakozik egymás mellett és vár… hogy talán lesz elég vásárló az elkövetkezendő napokban. Míg Kína városai többnyire zsúfolva vannak emberekkel, járókelőkkel, addig Tianducheng szellemváros-jelleget öltött az elmúlt években. Félben hagyott építkezések, elburjánzott növények, mi több, a helyi Eiffel-torony egyik emeletén egy nagy nagy madárfészket is látni.