Kezdőlap KÉK HÍREK

Miskolcon adja a legtöbb munkát tűzoltóknak a viharos időjárás

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Erős széllel és nagy mennyiségű csapadékkal érkezett a vihar.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság jelentése szerint ma délelőtt  9 óráig több mint negyven helyszínen avatkoztak be a tűzoltók, és dolgoznak azóta is folyamatosan a viharkárok felszámolásán.

A legtöbb riasztást kidőlt fák, letört faágak, leszakadt vezetékek miatt kapták a tűzoltók, de lakosságvédelmi intézkedések is szükségessé váltak.

A nagy mennyiségű csapadék megrongált egy családi házat Diósgyőrben, a Batthyány soron, amely lakhatatlanná vált, nyolc lakója a családok átmeneti otthonában tartózkodik.

A közlemény szerint a Szeder utcán két személygépkocsira dőlt egy fa, melyet daru segítségével emeltek le a járművekről. A Madarász Viktor utcán négy autót rongált meg egy kidőlt fa, motoros láncfűrésszel távolították el az egységek. A Pozsonyi utcán két személyautóra, a Kassai utcán a posta épületére is fa dőlt. Egy Dózsa György úti bölcsőde kapuját kettétört fa zárta el.

A Gömöri felüljárónál egy kidőlt villanyoszlop négy sávon akadályozta a közlekedést, a Bajcsy-Zsilinszky úton egy személygépkocsi akadt el a vízben, melyben két személy utazott.

Forgalmi akadályt képeztek a leszakadt faágak Miskolc-Szirma és Kistokaj, Miskolc-Szirma és Martinkertváros között, valamint a Kapitány utcán, Balassi Bálint utcán, Tetemvár alsósoron és az Asztalos utcán, illetve a vármegyeszékhely környékén, Ómassán, Bükkszentkeresztnél, Sajólád és Bőcs, valamint Sajólád és Alsózsolca között.

Villanyvezeték szakadt le többek között az Előhegy dűlőn, a Dinnyés utcán, a Bandzsalgó dűlőn.

A Temes utcán egy garázsból 50 köbméter, a Pázsit utcán egy pincéből 40 köbméter vizet távolítottak el a tűzoltók – írták.

Szünetel az áramszolgáltatás Sajóládon, Sajólászlófalván, Sajókápolnán és Kondón, összesen 1800 fogyasztási helyen. 

 

(Fotók: Miskolc HTP, BAZ VMKI)