2023.01.12.

A Blikk információi szerint az eltűnése miatt a rendőrség által is körözött jogász felvette a kapcsolatot a fővárosban élő barátnőjével. Eltűntkénti körözése azóta le is került a rendőrség hivatalos honlapjáról.


Január 9-én, hétfőn reggel budapesti tartózkodási helyéről ismeretlen helyre távozott Dr. Tombácz Ákos Ferenc, azóta életjelet nem adott magáról.

A fenti információk a Szegedi Rendőrkapitányság hétfőn este kiadott közleményében szerepelnek, ahogyan a 29 éves férfi fotója is. Dr. Tombácz Ákos Ferenc nagyjából 195 centiméter magas, normál testalkatú, barna haja és barna szeme van. Eltűnésekor sötétkét dzsekit, sötétkék vászon nadrágot, barna bőr cipőt és kék-zöld hátizsákot viselt.

Néhány órával ezelőtt az Új Miskolcon Láttam nevet viselő Facebook-csoportban a következő poszt jelent meg:

„Kedves Csoporttagok!
A párom hétfő reggel eltűnt, kék pufidzsekit viselt, kék nadrágot és egy barna velurcipot egy zöldes-kék hátizsákkal, nem tudjuk hol lehet, ha bárkinek bármilyen infója van kérlek jelezzetek! A Miskolci plázában használta a kártyajat utoljára!”


Az Eltűnt emberekért-megoszthatod! elnevezésű Facebook csoportban is keresik a férfit, amelyből az a további információ derül ki, hogy:

„délelőtt felszállt a Budapest-Szeged vonatra és nincs információnk arról, hogy megérkezett-e Szegedre, illetve hol szállhatott le.”

Itt azonban arra nem utal semmi, hogy ki töltötte fel a posztot az oldalra és milyen forrásból szerezte azokat az információükat, amelyek a rendőrségi sajtóközleményben nem szerepelnek.


Az eltűnt – információink szerint szegedi illetőségű – férfi LinkedIn-profilján pedig az szerepel, hogy Szegeden, Dr. Bohács Zsolt ügyvédi irodájában dolgozik.


Mindezek az Új Miskolcon Láttam Facebook-csoport tagjait sem hagyták hidegen, sokan megosztották a posztot.

Olyan komment is érkezett amelyik azt firtatta:

„Nem okoskodni akarod, de ez így nem áll össze. Pestről Szegedre kellett volna mennie akkor minek jött volna Miskolcra? Az elég nagy kitérő. Volt itt valami dolga? Nem értem az egészet. Esetleg nem lehet, hogy kirabolták és idejött a tolvaj? Volt már ilyenre példa és nem miskolci személy volt…”

Egy másik kommentelő érdekes információt oszt meg, de azt nem közli, információi milyen forrásból (melyik másik csoportból) származnak.

„Egy másik csoportba írták hogy egy ideje mondja hogy felkell szívodnia és el akkar tünni. Szal nem eltünt ő . Ha nem direkt nem találjátok. Elméletileg barát leírta a sztorit.”

Reméljük, hogy az eltűnt férfit minél hamarabb épen és egészségesen megtalálják!


A rendőrség kéri, hogy aki a férfi tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Szegedi Rendőrkapitányságon. Telefonon bejelentés tehető a 06/62/562-400-as hívószámon, továbbá a 06-80/555-111-es „Telefontanú” zöldszámán, valamint a 112-es központi segélyhívó telefonszámon.

/Fotók: police.hu, facebook.hu, linkedin.com/