Európai Madármegfigyelő Napok lesznek október 1-2-án. A programot a madártani szervezetek világszövetsége, a BirdLife International indította útjára 1993-ban.

A szórakozás mellett hasznos

Azon túl, hogy átélhetsz egy izgalmas közösségi programot, még hasznára is lehetsz a jövőnek. 

„A rendezvény egyrészt európai szintű információgyűjtést tesz lehetővé az őszi madárvonulásról, másfelől az ingyenes országos eseményekkel sokakat szólíthatunk meg és csábíthatunk ki a szabadba”

– fogalmazott az egyesület.  Az akció egyben verseny is az európai államok között.  A játékban a helyszínek, a résztvevők, és a látott madarak száma alapján értékelik a résztvevő országokat, a legmagasabb számokat elérők nyernek! 

Magyarország az utóbbi években mindig az első három helyezett között szerepelt.

Online, egységes rendszerben követik a feljegyzéseket

A felület okostelefonon is tökéletesen működik, akár terepen is kitölthető, körülbelül egy percet vesz igénybe. Arra figyelj, hogy rögzítésre – ha nem mobil appot használsz – az új felületre vidd az adatokat,  mert az e-mailben, vagy a régi táblázatos formában illetve telefonon küldött adatokat nem tudják fogadni. 
Ha nincs többre időd, számolj a kertben!

A szervezők szerint akkor is részt vehetsz a madármegfigyelésben, ha nem szeretnél szervezett túrához csatlakozni. Számolj mdarakat a kertben, vagy egy rövid séta során. Ezzel is hozzájárulhatsz hazánk sikeres részvételéhez!