Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Kultúra

Műfajok kavalkádja: sokszínű előadásokkal mutatták be tehetségüket a diákok a 2023-as Kossuth Gálán

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több mint kétszázötven diák bizonyította tehetségét a miskolci Kossuth Lajos Evangélikus Iskola 2023. évi gáláján.

Számos ünnepnap és ünnepi alkalom van egy évben, ezek közül az egyik kiemelkedő a miskolci Kossuthban a Kossuth Gála napja. Lelkes, odaadó készülődés, ötletelés, szervezés, próbák sorozata és izgalom jellemzi az esemény napját és az azt megelőző időszakot.


Az óvodát, általános iskolát, gimnáziumot és szakgimnáziumot is működtető intézmény diákjai évről évre magas minőségű produkciókkal lepik meg a nézőket. Az idei gála különlegességét a műsorszámok sokszínűsége adta, ahol látványos, szórakoztató, vidám és megható pillanatok váltották egymást.

A közönség számos műfajban kapott ízelítőt a diákok tehetségéből. Megszólalt a színpadon hegedű, harangjáték, gitár, zongora és fuvola.

Hallhattunk élőben dalokat magyarul, angolul és franciául is. Gyönyörűen csengtek a dallamok a szólóénekesektől, de az iskola diákokból és a pedagógusokból álló kórusa is felejthetetlen élményt nyújtott. Lángra lobbant a hangulat a tűztánctól, izzott a levegő a lating táncoktól, bámulatos magasságokba emelték az estet a mazsorettek, a népi hagyományokat jelenítették meg a mezőföldi táncok. Napjaink slágerei sem maradhattak ki különböző koreográfiákkal, például a pomponlányok és a kosaras fiúk újszerű előadásával.

Versek és novellák is színesítették a programot, a több mint kétórás műsort pedig a Valahol Európában című musical népszerű dalának közös éneklésével zárták a szereplők.


Az idei gálát a tanév mottója hatotta át: "Mindenre van erőm Krisztusban, aki megerősít engem." (Fil.4,13) A pedagógusok, diákok, ovisok közös munkája és tehetsége nem csak sikert és elismerést hozott, hanem tovább növelte közösség összetartó erejét is.