A március 6-i ünnepélyes átadáson, a nemzetközi energiatakarékosság világnapján Veres Pál, Miskolc polgármestere elmondta, hogy az új autóbuszok beszerzésével az MVK Zrt. tovább fiatalította és zöldítette járműállományát.

Kiemelte, hogy ez egy minőségi lépés a város közlekedése szempontjából, és ezt a járműkorszerűsítési folyamatot folytatni szeretnék. A midibuszok nagy előnye a költséghatékony fenntartás, mindemellett hozzájárul a közösségi közlekedés színvonalának emeléséhez.

A miskolci midibuszok március 7-én, kedden már forgalomba is álltak az 5-ös, 9-es, 11-es, 15-ös, 28-as vagy a 68-as vonalakon, segítve ezzel a miskolci közösségi közlekedést.

Demeter Péter, az MVK Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy a környezetkímélő, sűrítettföldgáz-üzemű midibuszok olyan vonalakon és azokban a napszakokban fognak közlekedni, ahol eddig kisebb kihasználtsággal és ezáltal nagyobb költségráfordítással közlekedő szóló autóbuszok teljesítettek szolgálatot.

Az MVK Zrt. jelenleg mintegy 140 járműből álló autóbuszflottával rendelkezik – a buszok fele dízel meghajtású –, a hosszú távú terv az, hogy az évtized végére az összes régi, dízelmotoros autóbuszt lecserélik korszerű, környezetkímélő, kényelmes és megbízható járműre.