Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Mesélünk egy utazási trükkről, ami óriásit szólt a TikTok-on. Sokan vagyunk, akik stresszmentesen veszik a repülőtéren történő eseményeket. De még többen akiknek tortúra az utazás előtti procedúra: az esetleges csomagok feladása, a kézipoggyász biztonsági ellenőrzése, az átvilágítás, a várakozás vagy éppen a majdnem peches helyzet, amikor önhibánkon kívül nagyot késünk a városi dugó miatt és utolsó hívásra érünk csak oda a pulthoz. Futás, lihegés, megvagyunk, felszállunk, elfoglaljuk a helyünket és veszünk egy vizet, hogy kifújjuk magunkat a nagy hajrázás után.

Ha idén nyáron vagyunk olyan szerencsések, hogy kicsit kikapcsolódunk és repülővel megyünk az úti célunkig, ki is próbálhatjuk a TikTokon terjedő utazási hekket. Ez a tipp abban segít, hogy összeszedettebben, tájékozottan, felkészülten menjünk neki az útnak és ne legyen úrrá senkin sem a pánik a reptéren. Amire szükség van hozzá az a saját vagy éppen utastársunk iPhone típusú okostelefonja.

A @loulouexplores néven Instagramon és TikTokon aktív utazási tartalomkészítő elmagyarázza a teljesen egyszerű és nagyszerű tippet: egyszerűen írjunk valakinek egy iMessage-t, amiben nem kell mást elküldeni, csak a járat számát. Ha hosszan nyomunk rá, minden repülési adatot ki fog adni! Rossz hír, hogy úgy tűnik, sok fapados járatnál nem működik ez: nekünk például Ryanair és Wizzair járatok kapcsán egyáltalán nem jött be a trükk, de például az Easyjet rendszerét jól fogadta. Rákeresvén, hogy vajon mi ennek a megfejtése, sajnos nem találtunk semmi okosat. Akkor aktív a lehetőség, ha a járatszámot aláhúzza a rendszer, mint egy linket.

Ellenben továbbra is nagyon jól és megbízhatóan működik, ráadásul még iPhone sem kell hozzá, a Google-Flightradar rendszer. Ez is nagyon egyszerű: csak a Google-keresőbe dobjuk be a járatszámot és azonnal átirányít a Flightradarra, ahol mindent látni fogunk az induló gépről: időben megy-e, tart-e még a becsekkolás, mennyi idő alatt ér a desztinációra.