Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A MIDMAR Kft. változatos, egy hétig tartó programsorozattal emlékezett meg az elmúlt héten a Turizmus Világnapjáról.

A programelemek sorát a szeptember 23-ai ’Selmecbányától Miskolcig’ című garantált séta nyitotta meg az Egyetemvárosban, melyen több mint 40 érdeklődő vett részt.

Szeptember 26-án a Miskolci SZC Berzeviczy Gergely Technikum diákjai látogattak el a Tourinform irodába, ahol az információs iroda feladataival ismerkedhettek meg részletesen. A MIDMAR Kft. a Miskolci Egyetem Marketing és Turizmus Intézetével is folyamatos szakmai kapcsolatot tart.

A kft. ügyvezetője, Orosz Eszter a jövő szakembereit felsőfokon képző intézménynek szakkönyvekből álló csomagot adott át, melyek az egyetemi hallgatók és az oktatók részére egyaránt hasznos segítséget jelentenek.

A szakmai programokat gyarapította a lillafüredi Hétmérföldes Meseút bejárása is. A turisztikai szakemberek Zámborszky Eszter ötletgazda segítségével mentek végig a különleges szépségű útvonalon, ami sokak számára még kevésbé ismert látnivalót kínál.

A szombati nap a krimi jegyében telt, a Tourinform irodától induló ’Detektív hétvége Miskolcon’ című játék keretében a belváros utcáin nyomozhattak a lelkes résztvevők egy rejtélyes haláleset ügyében. A világnapról történő megemlékezések sorát még különböző játékok, kvízek és online letölthető kiadványok gyarapították.