A település 1932 óta tartja meg a rendezvényt, amelynek célja többek között Tokaj kulturális hagyományának ápolása és a világörökségi terület sokszínű közösségi értékeinek bemutatása – írják az esemény honlapján.

A szervezők bíznak benne, hogy sok látogatót vonz majd a fesztivál, hiszen minden korosztály számára biztosítanak programokat. Lesz szüreti felvonulás a helyi nevelési-oktatási intézmények és a hagyományőrző csoportok közreműködésével, de egy szőlőösszeadási ceremónián is részt vehetnek a látogatók.

A Tokaj 950 névre keresztelt nagyszínpadon változatos zenés programok és koncertek várják a különféle zenei stílusok kedvelőit: pénteken mások mellett a Konyha Zenekar és a Parno Graszt, szombaton a Vivat Bacchus és a The Biebers, míg vasárnap a Margaret Island ad koncertet.

Külső, alternatív helyszíneken is lesznek programok és nyitott pincék – írják a rendezvény honlapján. A Tokaj-Hétszőlő Rákóczi Pincében St. Martin lép fel, de az Óvárborozóban is lesznek koncertek és élményfestés.