A kapus remekelt, de a csapat a meccs elejére még nem lábalt ki teljesen a téli álomból, ezért gyorsan kaptak is egy gólt, ami felrázta a csapatot.

A hazi szurkolók rengeteg energiát adtak a Maciknak, akik az első tíz perc után már egyenlítettek is, de az apróbb hibák már nem fértek bele, a kiállítások pedig megtörték a lendületet, ami.

Erste Liga
13. forduló

2022. november 6. 15:30

DVTK Jegesmedvék – Budapest Jégkorong Akadémia HC 2-3 (1-1, 1-0,  0-2)

(Miskolci Jégcsarnok, 1245 néző)

Játékvezetők: Rencz Dániel, Soós Dániel, Vincze Dániel Balázs, Muzsik Ferenc Norbert

DVTK Jegesmedvék: Voris (Kiss B.) – Szirányi, Vojtkó, Miskolczi, Galajda, Mattyasovszky – Shkrabov, Ilvessuo, Páterka, Kuleshov, Razumnyak – Kiss R., Wehrs, Blasko, Farkas, Lövei – Illés, Vas, Pecsét, Ritó Vezetőedző: Tokaji Viktor

Budapest Jégkorong Akadémia HC: Farkas (Straubinger) – Pozsgai, Szabó, Tsulyhin, Galoha, McCormick, Varga, Garát, Elo, Vikila, Schlekmann, Gőz, Dóczi, Molnár, Nagy, Djumic, Tóth, Weidmann, Ravasz Vezetőedző: Kangyal Balázs

Edzői értékelések

Tokaji Viktor: Legalább egy, de akár több pontot is érdemeltünk volna. Nagyon sok energiát fektettünk ebbe a meccsbe. Egy közönségszórakoztató meccs volt. Annak nagyon örülünk, hogy ennyien kilátogattak és átérezték, hogy milyen jó dolog ez a jégkorong. Remek volt, ahogy szurkoltak a srácoknak. Nem voltunk elég élesek az elején. A kapott gól után tudtunk felpörögni, utána már egész jó tempót tudtunk menni. A harmadik harmadban a kiállítások megtörték a játékunkat és apró hibákból kaptunk bosszantó gólokat. Ami az előző meccseken befele pattant, most kimaradt. Mind a két oldalon remek kapusteljesítmény volt. Ma nem voltunk elég élesek és egy ilyen erős ellenfél ellen nem fér bele.

Kangyal Balázs: Nagyon nagy meccs volt szerintem. Igazi rangadó két fiatal csapat között, akik gyors hokit játszanak. Ők pihenhettek erre a meccsre, mi viszont játszottunk egy nagy meccset a Fradival pénteken. Nem adtam pihenőt a srácoknak ezután. Az első harmadban és a második harmad elején egészen jól néztünk ki, jól játszottunk. Hagyatkoztunk a képességeinkre, a kreativitásunkra, utána viszont elveszítettük picit a kontrollt. A harmadik harmadban pedig a munka és a hozzáállás vezetett sikerre. A legnagyobb gratuláció a játékosaimnak.