Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Sport

Nehéz kezdés után csatát vesztett a MEAFC

Kedd este a MEAFC férfi Extraligás röplabda csapata Budapesten vendégszerepelt a Pénzügyőr SE gárdája ellen a bajnokság 2. fordulójában.

Bagó László csapatára nem várt könnyű mérkőzés, hiszen az utóbbi idők egyik legmeghatározóbb csapata volt az ellenfél.

Barócsi Ákos beszámolója:

Az mérkőzés első szettje egy MEAFC ponttal indult Tomas Kopecky révén amire egy hazai pont érkezett válaszul (1:1). A csapatok 4:4-ig egymás mellett lépdeltek, de ezután nagyon sok hiba csúszott a játékba miskolci részről, főként a nyitásfogadás akadozott. A hazai csapat remekül nyitott amire nem találtak Dudásék ellenszert így hamar tetemes előnyre tett szert a PSE amit már ledolgozni nem sikerült. 25:8

A második felvonás egy Fenyvesi blokkal indult amire három hazai pont érkezett zsinórban (3:1). Egy hazai hiba és két Csizmadia villanás (egy blokk és egy támadás) és máris 3:4-es MEAFC vezetést mutatott az eredményjelző. Sajnos nem sokáig tartott ki ez a lendület és fővárosi gárda ismét meglépett csapatunktól. Az eredményjelző ekkor már 19:10-es állást mutatott. Árváék küzdöttek becsülettel és az ő, illetve Kozsla vezérletével elkezdte csapatunk ledolgozni ezt a nagy hátrányt. Kapusi és Fenyvesi is szépen termelte a pontokat és hamar 23:22-őt mutatott a kijelző. A szettet nem sikerült végül megfordítani, de végre magához tért csapatunk. 25:22

A harmadik etap hazai nyitás rontással kezdődött amire Árva még rápakolt egy pontot (0:2). A csapatok ekkor fej-fej mellett termelték a pontokat borsodi részről Árva, Fenyvesi és Kozsla jeleskedett benne (15:15). A végjátékig nem engedték el egymás kezét a csapatok ez egészen 21:21-ig ment, amikor is Árva egy ütéssel míg Kozsla és Kapusi egy-egy blokkal növelte az előnyt 21:24. A 25-ig egységet Kapusi szerezte így a MEAFC nyerte ez a játékrészt 22:25-re és módosította az állást 2:1-re.

A negyedik játékrészt két miskolci ponttal indult Fenyvesi és Árva révén. A két csapat ismét nem tudta egymást elengedni és bár voltak 1-2 pontos hazai vezetések Bagó László csapata nem hagyta magát és mindig visszakapaszkodott. Ez egészen 13:13-ig ment aztán ismét a játékunkba több hiba is csúszott, védekezés, támadás szervezésben és befejezésben is egyaránt. Ezt kihasználva a hazai csapat 23:19-re meglépett. Sajnos innen már nem tudtak Árváék felállni és 25:21-re elvesztették ezt a szettet és 3:1 arányban pedig a mérkőzést.

Pénzügyőr SE – MEAFC-Miskolc 3:1 (8, 22, -22, 21)

Budapest, Pénzügyőr Sportcsarnok, 52 néző. V.: Tillmann, Adler.

PÉNZÜGYŐR: Keen 9, Solti 7, Kovács Z. 16, Majoros 15, Kiss D. 7, Rása 7. Csere: Kozhuharov (liberó), Tóth K., Szalai K. 13, Kövessy, Mihálovits. Vezetőedző: Jókay Zoltán

MEAFC: Szabó P. 1, Kopecky 4, Fenyvesi 11, Csizmadia 3, Komlósi 3, Árva 14. Csere: Dudás (liberó), Kapusi 10, Simkó, Kozsla 6. Vezetőedző: Bagó László

Edzői értékelés:

Jókay Zoltán: – Sajnálom, hogy nem sikerült úgy befejezni a mérkőzést, ahogy be kellett volna. Mindenkinek fel kell nőni ehhez a ligához és az ilyen összecsapásokat úgy kell megnyerni, ahogy egyébként meg tudtuk volna. Ugyanakkor talán lesz majd némi haszna annak is, hogy a végén volt egy nagy küzdés.

Bagó László: – Másfél szetten keresztül kishitű értékelhetetlen produkciót nyújtottunk. Taktikus és türelmes játékkal, nagyon mélyről tudtunk felállni. Sajnos a negyedik szettben elég volt 1-2 perces kihagyás és el is ment a meccs. Sokáig nem nyalogatjuk a sebeinket, vasárnap végre hazai pályán is bemutatkozhatunk a közönségünknek.

Ahogy vezetőedzőnk is fogalmazott nincs időnk a sebeket nyalogatni hiszen vasárnap 16:30-tól hazai pályán fogadjuk megyei riválisunkat a VRC Kazincbarcikát és végre bemutatkozhatunk hazai pályán is.

Minden kedves szurkolót szeretettel várunk és bízunk benne, hogy megtelik az egyetemi Körcsarnok lelátója. A mérkőzésre a belépés díjtalan!

(Kép: Pénzügyőr SE Röplabda Facebook-oldala)