A cég megfosztaná őket az utolsó trükktől, amivel még képesek használható állapotban eladható iPhone-t lopni.

Igazából nincs túl egyszerű dolga az iPhone-okra utazó mobiltolvajoknak, hiszen a készülékek Apple-fiókokhoz való hozzárendelése és a biometrikus feloldási módszerek miatt telefon helyett sokszor csak papírnehezékhez jutnak hozzá, miután eltulajdonítottak egy mobilt tulajdonosa zsebéből vagy táskájából.

Mára egyetlen működőképes tolvajlási módszer maradt: ha képesek kikémlelni az iPhone-ok feloldókódjait a lopás előtt, akkor fel tudják oldani azokat, kizárhatják a gazdáikat az Apple-fiókjukból, letilthatják a Find My-követést, és gyári alaphelyzetbe állítással eladható állapotba hozhatják a készüléket.
 

Ám a néhány hét múlva befutó iOS 17.3-tól ennek is véget vetne a PETA-barát Apple, ösztönözni fogja a mobilozókat az új és opcionális Stolen Device Protection funkció aktiválására. Ha ez megtörtént, akkor a készülékek kód helyett kötelezően ujjlenyomatot vagy arcfelismerést fognak megkövetelni az olyan helyeken való feloldáskor, ahol nem tölt el sok időt a tulajdonosuk, azaz például az otthonán és a munkahelyén kívül.

Az Origo a The Wall Street Journal cikkére hivatkozva azt írja, emellett az Apple-fiók jelszavának megváltoztatási kísérletekor a Stolen Device Protection beiktat egy óra kényszervárakozást, és készüléktől függően mindenképp Touch ID vagy Face ID azonosítást fog követelni a művelethez. Vagyis a mobiltolvajok foghatják a fejüket, az Apple semmiképp sem hagyja magát.

Az iPhone-ok legújabb frissítése számos hasznos újítást tartogat: tartalmazza a már korábban is emlegetett Napló alkalmazást, emellett új időjárási widgetek és az Üzenetek alkalmazás új funkciói is elérhetővé váltak. De arról is beszámoltunk, hogy rendkívül aggasztó lopási problémával küzd az Apple, egyre több a károsult.