Kezdőlap KÉK HÍREK

Nem kapott kölcsön pénzt, ezért ölhetett a bódvalenkei emberölés gyanúsítottja

18 év felett!
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki december 15-én éjszaka megölhetett egy asszonyt Bódvalenkén.

a Miskolci Törvényszék közleményben azt írta, hogy a gyanúsított a késő esti órákban az idős sértett ingatlanához ment és tudva azt, hogy a nő életvitelszerűen a hátsó épületben lakik, ott kopogtatott. Célja az volt, hogy pénzt kérjen kölcsön tőle. Az asszony ajtót nyitott, beengedte a terheltet, majd közölte, hogy nem tud neki pénzt adni és kérte, hogy távozzon. A férfi ennek nem tett eleget, hanem a polcról magához vett 10 cm pengehosszússágú késsel fenyegetőzni kezdett. A nő próbálta kitolni a házból és dulakodni kezdtek. Amikor az asszony a földre került, leszorította és többször megszúrta, majd átkutatta az ingatlant, de semmit nem talált.

A gyanúsított ugyan látta, hogy az asszony még életben van, elhagyta a házat anélkül, hogy segítséget hívott volna hozzá, így áldozata a helyszínen meghalt.

A bíróság a letartóztatást azzal indokolta, bizonyítottság esetén az elkövetett bűncselekményért – a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette – akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető. Egyben úgy vélte, hogy a férfi esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, a gyanúsított a szabadlábon hagyása esetén veszélyeztetné a bizonyítást.