Kezdőlap BORSOD Borsod - Sport

Nevezési rekord a hatodik Kassa-Miskolc Ultramarathon

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A két testváros közötti 117 km-es erőpróbát egyéniben, párban, valamint öt- és tíztagú váltóban is teljesíteni lehet.

A két évtized után, 2019-ben nagy sikerrel újra megrendezett verseny folytatását 2020-ban keresztülhúzta a Covid-járvány, 2021-től azonban ismét szerepel a viadal a rendkívül sűrű hazai és szlovák futónaptárban – hangzott el a verseny sajtótájékoztatóján.   

Az ultramaraton részét képezi a V4-ek sorozatának, a négy testvérváros, Kassa, Katowice, Miskolc és Ostrava már tavaly is részt vett egy-egy önkormányzati váltóval az eseményen és ez idén is így lesz. Tavaly Miskolcon volt a rajt, idén Kassáról – a Dóm mellől – korán reggel indulnak majd a futók, hogy a borsodi megyeszékhelyen érkezzenek célba.    

A VI. Kassa-Miskolc Ultramarathon a Hernád folyó vonalát hosszan követő, 117 kilométeres távját egyéniben, párban, valamint öt- és tíztagú váltóban is teljesíteni lehet. A szlovák oldalon nevezők száma a tavalyi 80-ról idén 180 fölé emelkedett, a magyar nevezési felületen pedig 420 sportoló regisztrált. Ott lesz a mezőnyben a 2019-es férfi győztes, a szlovák határhoz közeli Fancsalban élő Bogár János, aki 100 kilométeres Európa-bajnoki címmel is büszkélkedhet, de nyert az Athén-Spárta közötti Sparthatlonon, és hatszor diadalmaskodott a Bécs-Budapest Szupermaratonon.

A magyar-szlovák sportbarátságok ápolását is kiválóan szolgáló, határon átnyúló programként jegyzett, a kassai és a miskolci önkormányzat által is kiemelten támogatott viadal fővédnöke dr. Hetey Ágota, Magyarország kassai nagykövete, Jaroslav Polacek, Kassa főpolgármestere és Veres Pál, Miskolc polgármestere. A védnökséget Bánné dr. Gál Boglárka, a B.-A.-Z. Vármegye közgyűlésének elnöke, dr. Alakszai Zoltán, B.-A.-Z. Vármegye főispánja, Molnár Ottó, a Kassa környéki rendőrkapitányság vezetője, dr. Stefan Szalontai, a Kassa megyei rendőrkapitányság vezetője, Czinege László B.-A.-Z. Vármegye rendőrfőkapitánya, dr. Bakk Richárd, a Miskolc Városi Rendőrkapitányság vezetője és dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő vállalta el.

(Nyitókép: Marathon Club Miskolc Facebook-oldala)