Idén Komárom művészete mutatkozik be Miskolcon. 

Novemberben ismét egy határon túli város művészetét hozza el a közönségnek a Miskolci Nemzeti Színház. A Határtalan Napok vendége ezúttal Komárom lesz, akik színházi előadások mellett kiállítással és irodalmi beszélgetéssel is készülnek a miskolci nézőknek november 2-4. között.

Minden évben egy-egy határon túli magyar város kultúráját mutatja be a teátrum, a miskolci közönség így az adott város kulturális életébe pillanthat bele művészete által. A színház vallja, a kultúrában nem lehetnek határok: a kultúra egy egyetemes nyelv, a művelői pedig ezt a nyelvet jól beszélik, és nem akadály az egymással való kommunikáció; köztük nem léteznek határok. A miskolciaknak is öröm, hogy évről-évre láthatják, máshol hogyan mutatkozik be a kultúra. Idén Komárom városát látja vendégül

Miskolc: színházi előadások, kiállítás és irodalmi beszélgetés várja három napon keresztül az érdeklődőket. A rendezvénysorozat egy kiállítással veszi kezdetét, mely „Lehár Ferenc, a komáromi operettkirály”, zeneszerző, operettkomponista, karmester életét és előadói pályafutását mutatja be.

Ugyanezen a napon két előadás és egy irodalmi beszélgetésre invitálják a miskolci nézőket. Előbb a komáromi CSAVAR Színház előadása, a Fűje sarjad mezőknek lesz látható Száz Pál regénye alapján. Az előadás után a szerző és az alkotók irodalmi beszélgetést tartanak. Este már a Komáromi Jókai Színház előadásában lesz látható Spiró György Prah című komédiája Anger Zsolt rendezésében.

A második napon A beszélő köntös című zenés játék lesz látható, melyet Mikszáth Kálmán azonos című regénye alapján Varga Emese dramaturg alkalmazott színpadra. A zeneszerző Lakatos Róbert, a dalszövegeket Laboda Róbert írta.

A harmadik napon a gyermekeknek és a felnőtteknek is kedvez a teátrum. Délelőtt N. Tóth Anikó A kacagó királykisasszony című mesejátékát hozza el a Komáromi Jókai Színház, este pedig Schwechtje Mihály Az örökség című tragikomédiája lesz látható a társulat előadásában.

(Forrás és a programokról bővebb információ: mnsz.hu. Előadásfotók: Dömötör Ede)