Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Sport

Nyert és ezzel harmadik lett csoportjában a magyar labdarúgó válogatott

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A magyar labdarúgó-válogatott a 101. percben szerzett góllal 1-0-ra legyőzte Skóciát vasárnap a németországi Európa-bajnokság utolsó fordulós csoportmérkőzésén Stuttgartban, ezzel megőrizte esélyét a nyolcaddöntőbe jutásra. A továbbjutáshoz legalább két csoportban kell gyengébben zárnia a legjobb harmadiknak. A magyar válogatottnak 3 pontja és 2-5-ös gólkülönbsége van.

A küzdelmes találkozón végig a magyarok álltak közelebb a vezetéshez, mert a riválist mindkét félidőben egy-egy alkalommal csak a kapufa mentette meg a góltól. A tízperces hosszabbítás utolsó pillanataiban aztán egy gyors ellentámadás végén Sallai Roland visszagurított labdájából a csereként beállt Csoboth megszerezte az "életben maradást" jelentő gólt.

A találkozón vérfagyasztó pillanatok is voltak, mert Szoboszlai egyik beadása után a skót hálóőr mindenkit letarolva ütötte el a labdát, Varga pedig eszméletlenül esett a földre. A segítség lassan érkezett, a magyar játékosoknak kellett sürgetnie az egészségügyi személyzet tagjait és a Vargát eltakaró leplet tartó segítőket. Később a hordágyat is jószerivel Szoboszlaiék tolták a pályára. A mérkőzés után Vargát a stuttgarti kórházba szállították, az állapota stabil. 

A csoport másik mérkőzésén a házigazda német válogatott a hosszabbításban pontot mentve 1-1-es döntetlent játszott a svájci csapattal, ezzel első helyen jutott nyolcaddöntőbe.

Magyarország-Skócia 1-0 (0-0)
Svájc-Németország 1-1 (1-0)

 

A végeredmény:
1. Németország                       3   2  1  –   8-2   7 pont – továbbjutott
2. Svájc                                   3   1  2  –   5-3   5 – továbbjutott
3. MAGYARORSZÁG           3   1  –  2   2-5   3
4. Skócia                                 3   –  1  2   2-7   1 – kiesett