Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megtörtént a vádemelés a rendőrök elől menekülő huszonegy éves férfi ügyében.

A vádlottat márciusban közúti ellenőrzést végző rendőrök akarták megállítani, ám az autós a sebességét fokozva, több közlekedési szabályt is megszegve menekülni kezdett.

Az egyik rendőr ráadásul felismerte, hogy ezt a járművet már egy hónappal korábban is megállásra intette, azonban a sofőr akkor is elhajtott a helyszínről.

A vádlott – érvényes jogosítvány nélkül, egy lengyel forgalmi rendszámú személygépkocsival – a megengedett 50 km/h helyett hozzávetőleg 120 kilométeres óránkénti sebességgel közlekedett, amellyel az üldözésébe bekapcsolódó, szintén megkülönböztető fényjelzést használó, szemből érkező rendőrautóval – a záróvonalat átlépve – frontálisan ütközött.

Ezt követően kiszállt a járműből, majd segítségnyújtás nélkül az út menti füves területre futott. A baleset következtében a szolgálati autóban utazó két rendőr és az elkövető egyik utasa súlyos sérüléseket, míg a másik utas könnyű sérülést szenvedett.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak, maradandó fogyatékosságot okozó közúti veszélyeztetés és a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat a Miskolci Járásbíróságon.

A nyomozó ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy ha a jelenleg is letartóztatásban lévő vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri, a bíróság halmazati büntetésül ítélje nyolc év börtönbüntetésre, és hat évre tiltsa el a járművezetéstől.

/Fotók: Magyarország Ügyészsége, ugyeszseg.hu/