Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A 2020-as évben a koronavírus miatt sok új dolgot tanultunk, még a szabadidőnk kellemes eltöltése terén is új távlatok nyíltak meg.

A séta jótékony hatása

Az edzőtermek bezárása miatt sokan megszerettük a hosszú sétákat, sőt a túrákat is. A jó kis régimódi séta olyan tevékenység, amelyet kiválóan beépíthetünk a mindennapjainkba. A fizikai egészségre gyakorolt nyilvánvaló hatása mellett nem lehet eléggé hangsúlyozni a séta pozitív hatását a mentális egészségünkre, hiszen javítja a hangulatunkat is.

A különböző kutatások kimutatták, hogy a természetben való tartózkodás jelentős pszichológiai előnyökkel jár. Megnyugtatja az embereket, segít, hogy figyelmesek legyenek és jelen legyenek a pillanatban. Nem szabad alábecsülni az előnyeit – valóban csodákat tesz a mentális egészséggel.

A séta és a divat

Mindez szép és jó, de egy dolgot azért jobb, ha leszögezünk: a stílusos nő túrázáskor is stílusos.

Ehhez szükségünk van egy jó, erős és csinos női túrabakancsra.

Legyen szó hegymászásról, hátizsákos túráról, vagy egyszerűen csak egy sétáról a parkban, itt az ideje, hogy néhány bestseller túracipővel egészítsük ki az őszi-téli gardróbunk.

A divat és a praktikum

A bakancs sokkal jobb a hosszú távú gyalogláshoz, mint a normál futó- vagy edzőcipő, mert megtámasztja a bokánk, csökkentve ezzel a csavarodás és a ficam kockázatát.

A túrabakancs megvédi a bokánk a karcolásoktól és vágásoktól is, ha zordabb terepen járunk, így még lábszárvédőt sem fontos viselnünk.

Ahogyan a legjobb fürdődressz kell az úszáshoz, úgy érdemes beruházni valami csinos, de a célnak megfelelő kültéri lábbelire a sétákhoz. Hiszen a praktikum és a divat jól megfér egymással.

/Fotók: glamourmagazine.co.uk, Emaks, Sprandi, Quechua, Salomon, Grisport/