Végre visszatér az Avasi Kvaterka a pincesorokra, úgyhogy készítsük fel a gyomrunkat, mert estére biztos, hogy tele lesz.

Június 5-én, szombaton 17-24 óra között újra várnak minket, kvaterkázni vágyókat, ahol pincéről pincére sétálva, változatos
programok és gasztronómiai élmények közül válogathatunk majd. Az idei év első kvaterkáján öt helyszínen kényeztethetjük magunkat.

Nem kell aggódni azon, hogy mivel kössük le a gyerekeket, mert az Avasi Bortanyán 17 órától a Fügedi Márta Népművészeti Egyesület játszóháza és gyermekmegőrzője várja a őket, ahol csuhéfonásban, baba készítésben és nemezelésben vehetnek részt.

Gulyás Géza festőművész megmutatja, hogyan lehet borral festeni. Műveiből kiállítás látható, vásárlási lehetőséggel. A gasztronómiai élményekhez kellemes zenés kikapcsolódást ígér fél héttől Szécsi Viki és Mihula Vihajlo akusztikus előadása, este fél kilenc után pedig Nagy Nándor, a Miskolci Nemzeti Színház zeneszerzője adja a kis esti zenét zongorán.

Mit együnk, mit igyunk?

Ott lesz a Villamerica Steakhouse a smokerben sütött húsokkal, akik pedig édesebb ízekre vágynak, azok megkóstolhatják a San Giorgio fantasztikus, frissen sütött olasz péksütijeit. A borospincében lévő választékon kívül megkóstolhatják Maul Pincészet igen hatékony Vakcináit, a Koch Pincészet díjnyertes borait, és a Gallay Kézműves Pince új nedűit. A Nádler Pincében élő kis esti zenés hangulat mellett 12 féle saját termelésű, bükki bor közül lehet választani és az eredeti avasi zsíroskenyér sem marad el. A Polgármester Pincében A Gönci Pálinka, az Angyal Borászat és a Pátzay Borászat kínálatából lehet kortyolni. Megmutatja magát egy új helyszín, a Sub Rose Outdoor is. A finom sörök és borok mellé pethőtomi készít egyszerű és nagyszerű tapasokat! A Pinyó is kinyit, a Tokaj Portius pincészet és a Sub Rosa by Gallay borai mellé zsíroskenyeret
lehet majszolni.

Szóval lesz miről kvaterkázni.

A szervezők arra kérnek mindenkit, hogy ügyeljenek egymásra a látogatók, és tartsák be a vírushelyzetre ajánlott óvintézkedéseket. A szabadtéri rendezvényen az aktuális kormányrendelet betartására szigorúan figyelnek a rendezők, de aki a belső terekben szeretne tartózkodni, az ne felejtse otthon az oltási igazolványát és csinos maszkját!