Kezdőlap KÉK HÍREK

Párhuzamos életmentés

Életet mentett egy próbaidős őrmester, miközben 200 kilométerre tőle, Miskolcon a dédszülei életét is megmentette egy fiatal rendőr.

A remeteszőlősi Nagykovácsi úton egy BMW frontálisan belecsúszott egy Volkswagen Golfba. Másodpercekkel később Suzuki Swift állt meg mellettük, és öt fiatalember szállt ki, akik azonnal a segítségükre siettek. 

„Azonnal megkezdtük a biztonsági intézkedést” – mondta Laponyi Zsolt próbaidős őrmester, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ (ROKK) Rendőrképző Akadémia adyligeti tanulója, aki négy diák- és szakasztársa, Dobrovitz Ádám Attila, Takács Máté, Orbán Dániel és Kovács Örs Attila társaságában tartott visszafelé a közeli szupermarketból.

Ellátták a Golf sérült sofőrjét, a forgalmat pedig kis utcákba terelték.

Laponyi Zsolt másnap reggel értesült arról, hogy előző este tűz ütött ki miskolci dédszülei panelházi lakásában, és a szomszédjukban lakó fiatal rendőr mentette meg az életüket.

Január 9-én Miskolcon, a Vörösmarty utca egyik társasházi lakásában csaptak fel a lángok. Berki Bence r. őrmester füstszagot érzett a lakásában, és ahogy kinyitotta a bejárati ajtót azonnal látta, hogy a szomszéd lakásában tűz van. A Felsőzsolcai Rendőrőrs járőre a férfit a lábán, a nőt pedig a földön kúszva hozta ki az ingatlanból, majd a lépcsőházi ablakokat nyitogatta, és a lakókat felszólította az épület azonnali elhagyására. Kórházi kezelésre szorult, mert a forró füst megperzselte a nyelő- és a légcsövét.

(Fotó: Béres Attila, Francz Ilona, Facebook-oldal)