Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Sport

Pazar játék, három pont a dági rangadón!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A MEAFC a bajnokság középszakaszának első fordulójában Dágon szerepelt vasárnap este.

A két csapat a szezonban már harmadszorra találkozott egymással. A korábbi találkozókon MEAFC sikerek születte, így ennek az összecsapásnak úgy vágtak neki Bagó László tanítványai, hogy a győzelem megszerzése a cél.

A mérkőzés kulcspillanatai:

Az első szettben az első pontot a hazai csapat szerezte meg majd a második pontot is ők csinálták szerva rontásból (1:1). Ezek után még két hazai pont következett 3:1-re módosítva az állást. Ekkor egy Kovács Zoltán ejtés következett MEAFC részről. A továbbiakban fej-fej mellett haladtak a csapatok, lépés előnyben a dági alakulat volt ez egészen 6:6-os állásig volt így. Ekkor két remek Kozsla blokkal 6:8-at mutatott az eredményjelző. Innen még visszajöttek a vendéglátók (11:11), de ezek után beindult a borsodi úthenger. Remek blokokkal – ebben főként Csizmadia jeleskedett- és támadásokkal Simkó és Komlósi révén ellépett a MEAFC 14:19. A következőkben is maradt a lendület a 23-ik miskolci pontot McLaughlin (feladó létére) szerezte ütésből, amelyet ütő játékosunk Kovács készített elő pazarul. A szettet egy jól meg szokott Csizmadia blokkal és egy 6-os helyes Simkó támadással zárta a MEAFC 19:25.

A második etapban villám rajtot vett csapatunk ekkor 1:4-et mutatott az eredményjelző. Innen még a hazai csapat tudod szépíteni, de szépen fokozatosan darálta be együttesünk a dágiakat. Továbbra is agresszívan és teljes koncentrációval játszottak Simkóék ez meg is látszott eredményen 14:18. A blokk munka továbbra is kiemelkedő volt a Kozsla és Csizmadia révén, de Kovács is jelezte, hogy ő is pályán van remek megoldásaival, Karóczi pedig stabil nyitásfogadásával vette ki a részét a munkából. Simkó és Komlósi is okos pontokkal növelte a MEAFC előnyt, McLaughlin pedig igazi karmesterként vezényelt a pályán. Igazi öröm játék volt a javából. Így ez a játékrész is magabiztos eredményt hozott 21:25.

A harmadik felvonásban sem volt megállás. Csapatunk diktálta a tempót, amit a hazai gárda nehezen tudott követni 4:10. Ezek után egy kis hullámvölgy következet, amit a dági alakulat kihasznált és 13:13-ra módosította az állást. Jó időben érkezett egy Kozsla támadás és egy blokk ezzel 13:15-re módosítva az állást. Innen már nem volt megállás sorozatban jöttek a a MEAFC pontok Kovács és Csizmadia révén 13:18. Egy remek McLaughlin blokk volt a 19 egység a nevünk mellett. Még volt egy kisebb hazai roham, de ezt sikeresen átvészelte csapatunk és végül 22:25 arányban behúzta ezt a szettet a mérkőzést pedig 0:3 arányban nyerte meg.

NBI Liga Középszakasz 1-4

Dág KSE – MEAFC-Miskolc 0:3

Dág KSE: Szabó, Krupánszki, Kun, Flachner K. , Flachner D. , Oláh Csere: Farkas (Liberó), Benkő, Majer, Nagy, Balázs, Sow, Czibula

MEAFC-Miskolc: Kozsla, Csizmadia, Kovács, Simkó, McLaughlin, Komlósi Csere: Karóczi (liberó), Kapusi, Szabó, Árva, Tóth, Oláh

„Végig fegyelmezetten és taktikusan játszottunk. Nem csak fizikálisan, hanem mentálisan is úgy hozták le a fiúk a meccset, amiben előzetesen reménykedtem. A hullámvölgyeket nagyon jól kezeltük, igazi csapatként lendítettük át magunkat és egymást a kulcspillanatokban. Köszönöm a fiúknak, tökös produkció volt – nyilatkozta Bagó László vezetőedző.

Nincs megállás itt az újabb kemény feladat a MEAFC számára. Hiszen szombaton 15 órától Dunaújvárosban lépnek pályára Kovácsék. A mérkőzés természetes élőben nyomon követhető lesz a csapat youtube csatornáján.