Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Pipa lehetett a sofőr, mikor kiderült, mi van nála

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem akármilyen szállítmányra bukkantak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egy moldáv buszban. 

Vízipipadohány formájában vitte a 84 kilónyi illegális csomagot az egyik sofőr. A pénzügyőrök az M85-ös autóút Győr-Moson-Sopron vármegyei szakaszán ellenőriztek egy több mint harminc utassal és két sofőrrel közlekedő moldáv buszt, valamint annak utánfutóját. A Kónynál tartott vizsgálatkor gyorsan kiderült, hogy a váltósofőr táskáiban nem ruhák vannak, a busz hűtője pedig nem az utasoknak szánt frissítőt hűti. A pihenőidejét töltő buszvezető elmondta, hogy a vízipipadohányt ő vette Romániában, majd elrejtette a buszban, és ha nem bukik le, akkor portékáját egészen Olaszországig tudja eljuttatni.

Az egyenruhások a csaknem öt és félmillió forint értékű dohányterméket lefoglalták, a váltósofőrrel szemben jövedéki törvénysértés, és költségvetési csalás bűncselekmény miatt indítottak eljárást. 

Ahhoz, hogy a külföldi utazás felhőtlen legyen, érdemes tisztában lenni az utasforgalomra vonatkozó vám- és egyéb szabályokkal. https://nav.gov.hu/vam/utazas

Forrás/Videó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal