Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Elon Musk elmondása alapján nem teljesen alaptalan a vád, miszerint a Meta üzleti titkokat lopott a Threads-hez.

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, csütörtökön elindult a Meta legújabb alkalmazása, a Twitter-klónnak is nevezett Threads. Az alkalmazást hamar felkapták, 5 millióan használták az első órákban, egyes források szerint mostanra már a 30 millió letöltést is túllépték. Ez nagyrészt annak is köszönhető, hogy az Instagram egyik társalkalmazásáról van szó, tehát ugyanazt a profilt használhatjuk mindkét helyen.

A Guardian most arról számolt be, hogy a Twitter tulajdonosa, Elon Musk akár be is perelheti az appot, mivel a Twitternél úgy vélik, hogy egy korábbi alkalmazottuk üzleti titkokat mondhatott el a riválisnak. Musk csütörtöki tweetje szerint “A verseny jó, a csalás nem”, utalva arra, hogy az üzleti titkokkal visszaélhettek.

A Meta sem hagyta szó nélkül a vádakat, a Threadsben közzétett információk szerint: “Egyetlen a Threadsen dolgozó mérnök sem a Twitter korábbi alkalmazottja”.

A két médiaóriás harca néha már-már komikus, Mark Zuckerberg az alábbi képet posztolta a Threads elindulásakor, 11 év után először:

A Twitter pedig csak egy kaki emojit küldött válaszul arra a megkeresésre, hogy milyen bizonyítékuk van a vádakkal kapcsolatban – olvasható a Guardian cikkében.

A nagy felhasználóbázist valószínűleg az is segítette, hogy olyan világmárkák profilját állították fel szinte az oldal indulásával egyidejűleg, mint a Billboard, az HBO, az NPR és a Netflix, valamint olyan világsztárok is promózzák, mint Gordon Ramsay vagy Paris Hilton.

Azért a Meta nem nyugodhat meg teljesen, hiszen egyéb adathasználati aggályokra is rámutattak, például a Twitter társ-alapítója, Jack Dorsey is posztolt, azzal kapcsolatban, hogy milyen adatokat kap meg az alkalmazás.