Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Sport

Remek játékkal győzte le a MEAFC röplabda csapata a Szegedet

Az Extraliga 9.-12. helyért vívott csatában kiemelten fontos volt ez a mérkőzés mindkét gárdának, hiszen a tabellán ugyan annyi ponttal (9-9 pont) álltak a fordulót megelőzően. Így egy parázs és remek mérkőzésre volt kilátás vasárnap Miskolcon.

A mérkőzés eleje egy köszöntéssel indult, hiszen a szezonvégén befejezi aktív pályafutását a MEAFC-Peka Bau két kiválósága Kovács Zoltán és Kozsla Ádám. Ennek apropóján a MEAFC ügyvezetője Koschik-Gyenes Mirella és szakosztályvezetője Barócsi Ákos köszöntette a két játékost és adták a klub ajándékait. Mindkét játékosnak ezúton is mindent köszön az egyesület és nem titok Kovács Zoltánról, hogy jövőre is ő dirigálja a MEAFC-Peka Bau-t – írják a sportklub honlapján.

Barócsi Ákos röplabda szakosztályvezető összefoglalója:

A mérkőzés egy vendég ponttal indult amire jöttek is szép sorban a MEAFC pontok Árva, Csizmadia, Gombkötő és Komlósi révén (6:3). Ezt a kialakított nagy előnyt Kovácsék nem adták ki a kezükből és folyamatosan diktálták a tempót és termelték a pontokat, első sorban Árva és Csizmadia voltak aktívak (11:5; 16:11; 21:14). Bár a vendégcsapat is igyekezett felzárkózni, de Dudásék remekül védekeztek és támadtak így nem is volt kérdés ki nyeri az első etapot. 25:17-es MEAFC-Peka Bau szett győzelem született.

A második szett eleje szorosan indult, hiszen a csapatok fej-fej mellett haladtak. Hazai oldalról továbbra is Árva, Csizmadia, Komlósi hármas termelte a pontokat, de a többi játékos is remek teljesítmény nyújtott. Így már 17:14-es MEAFC-Peka Bau vezetést is mutatott az eredményjelző és végjátékra is 23:21-es miskolci vezetéssel fordultak rá csapatok. A Tisza parti alakulat küzdött becsülettel, aminek meg is lett az eredménye, hiszen előbb egalizáltak majd remek szerváiknak köszönhetően 23:25-re húzták be ez a szettet és 1:1-re módosították a szett arányt. Kezdődhetett minden elölről a csapatok számára. 

A harmadik felvonás elején látszott a borsodi gárdán az előző szett elvesztésének a nyomai. Ezt a helyzetet kihasználva a szegedi együttes már 3:8-ra is ellépett. Ekkor Kovácsot Fenyvesi váltotta a pályán, ami remek húzásnak tűnt hiszen új lendületet hozott a pályára a MEAFC 7-ese. Így szépen kezdett felzárkózni a hazai gárda, de még mindig 2 pont előnyökkel operált a vendégcsapat (12:14; 14:16). Majd előbb Fenyvesi szerezte meg a 15-ik hazai pontot majd Giorgos egy remek blokkal jelentkezett és már is egyenlő volt az állás (16:16). Ezek után beindult ismét a borsodi henger és állva hagyta vendégeket így a végjátékra 23:18-as MEAFC vezetést mutatott a kijelző. Innen már Árváék nem hibáztak és 25:19-re nyerték meg ezt a szettet.

A negyedik etap egy vendég nyitás rontással indult amire egy MEAFC rontás érkezett válaszként így 1:1 volt az állás. A csapatok ismét egymás idegein táncoltak és egymást mellett haladva gyűjtötték a pontokat (5:5; 9:9; 12:12). Ez egészen a szett középig tartott, amikor is a MEAFC-Peka Bau ismét rázott egyet magán és Fenyvesi és Árva vezérletével ellépett a szegedi alakulattól (17:14; 18:15; 19:16). A végjáték ismét szorosra sikerült, hiszen előbb 20:20 majd 24:23 is volt az állás. Azonban a végén jobban bírta a nyomást a miskolci gárda és 25:23 arányban nyerte meg a szettet és vele 3:1 arányban a mérkőzést.

Férfi Extraliga 9-12. helyért, 5. forduló

MEAFC-Peka Bau – Vidux Szegedi RSE 3:1 (17, -23, 19, 23)

MEAFC: Kanellopulosz 4, Kovács Z. 1, Csizmadia 12, Komlósi 13, Árva 20, Gombkötő 4. Csere: Dudás (liberó), Fenyvesi 11. Vezetőedző: Varga László Mihály

SZRSE: Piti 4, Bodnár 2, Csányi 12, Trindade da Roca 6, Sarnyai 7, Gönczi 18. Csere: Kasnyik (liberó), Kiss G. 6, Durigon Pozzobon 6. Vezetőedző: Berkes Zoltán

Edzői értékelések:

Varga László Mihály: – Elég stabilra sikerült ez a meccs, a sikerhez nagyon kellett, mondhatni nélkülözhetetlen volt a nagyon jó nyitásfogadás, ezáltal színesíteni tudtuk a játékunkat. Középhelyről is támadásokat tudtunk eszközölni, nagyon sok egyes blokk ellen támadtunk. A mi blokkjátékunk jó volt, a nyitásainkon kell még javítani, hogy agresszívebbek legyenek. Kiemelném Árva Milánt, aki vezérnek megfelelően teljesített a mérkőzésen.

Berkes Zoltán: – Ismét egy viszonylag új felállásban léptünk pályára a Miskolc ellen. Ennek ellenére úgy érzem, hogy a csapat küzdött, de a mai napon ellenfelünk védekezése jobban működött, ami kulcsfontosságúnak bizonyult. Gratulálok a Miskolcnak a győzelemhez!

Ezzel a győzelemmel a MEAFC-Peka Bau átvette a vezetést és ha vasárnap Dunaújvárosban is győzedelmeskedik akkor történetük első Extraligás szezonját a kilencedik helyen zárhatja. A mérkőzés 17 órakor kezdődik, amit élőben közvetít Youtube-csatornáján a MEAFC-Peka Bau.