A DVTK Jegesmedvék vezetőedzője Láda Balázs, a másodedzője pedig Galanisz Nikandrosz lesz.

A következő évadban két olyan szakember fogja irányítani a szakmai munkát, akik "ezer szállal kötődnek a klubhoz, játékosként együtt értek el bajnoki címeket, ismerik a ligát, a magyar jégkorong közegét és játékosait” – írják a sportklub hivatalos honlapján.

A DVTK Jegesmedvéket a szívügyemnek tekintem. Belső motiváció vezérel, hogy sikereket érjünk el és ezért felvállaljuk a küzdelmet. A csapategység kialakítása és taktika mellett az egyéni képességfejlesztésre is hangsúlyt fektetünk Nikával. Meg kell találnunk azt az utat, amivel újra sikeresek tudunk lenni – mondta Láda Balázs, aki itt, szülővárosában 21 szezont játszott a felnőtt csapatban, a nevéhez fűződik a klub történetének legtöbb lejátszott mérkőzése, négyszeres magyar bajnok, háromszoros MOL/Erste Liga- és kétszeres Magyar Kupa-győztes, valamint 25 alkalommal szerepelt a válogatottban. Visszavonulása után is a DVTK Jegesmedvék sikeréért dolgozott, az elmúlt három évben a felnőtt csapat általános igazgatójaként és utánpótlás edzőként.   

Azt gondolom, hogy Miskolcon az infrastruktúra adott a sikerhez és évről évre fejlődni akarunk, amivel én is abszolút tudok azonosulni. Nem utolsósorban a családom is nagyon jól érzi itt magát. Az előző két évben két különböző stílusú vezetőedző mellett sokat tanulhattam a hokiról, arról, hogy mennyire fontosak a részletek, hogyan menedzselik a játékosokat és azt, hogy miként gondolkodik egy vezetőedző. Bízom benne, hogy ezeket a tapasztalatokat felhasználva és hasznosítva sikeres munkakapcsolatunk lesz Balázzsal. Mind a ketten tökéletesen ismerjük a klubot, a játékosokat, a ligát és tudjuk, hogy mi szükséges a sikerhez. Azt várom, hogy olyan csapat benyomását keltsük, amely strukturált, komplett és tagjai hatvan percig küzdenek egymásért és a címerért – mondta Galanisz Nikandrosz 2015-ben érkezett Miskolcra kétszeres bajnokként Dunaújvárosból, 354 mérkőzést játszott a DVTK Jegesmedvéknél, további két alkalommal magyar bajnokságot, egyszer pedig Magyar Kupát nyert a csapatban.

(Nyitókép: dvtk.eu)